Knjiga o ”Mućkama” povodom 40. obljetnice kultne serije

Povodom 40. rođendana serije “Mućke”, knjižara Rockmark objavila je hrvatski prijevod knjige “Mućke – sve o omiljenoj humorističnoj seriji” autora Grahama McCanna, koja donosi priču o kultnom britanskom sitcomu uz koji su odrastale (i odrastat će) mnoge generacije.

Premda je u rujnu 1981. počela poprilično mlako – bez potpore matične televizijske kuće i uvijek na rubu otkazivanja – serija je s vremenom stekla kultni status te postala jedna od najboljih i najpopularnijih humorističnih serija svih vremena: broj gledatelja u jednom je trenutku doveo do pada napona u električnoj mreži Velike Britanije.

Knjiga Grahama McCanna “Mućke – sve o omiljenoj humorističnoj seriji” priča je ne samo o seriji, već i o čovjeku koji ju je osmislio, skromnom i nevjerojatno duhovitom Johnu Sullivanu, o njegovom fantastičnom scenariju; sjajnoj glumačkoj postavi koja je udahnula život Del Boyu, Rodneyju, Djedu, stricu Albertu, Brzome, Boycieju i drugim živopisnim stanovnicima Peckhama; o briljantnom timu koji je radio pozadinski posao kako bi sve izgledalo autentično i uvjerljivo.

“Na više od 260 stranica podsjetit ćete se kako ste i zašto zavoljeli ‘Mućke’, prisjetiti najupečatljivijih dijaloga, saznati koje su sve legendarne scene inspirirane stvarnim događajima, te navijati za ekipu koja je pomaknula granice sitcoma, vukla nezamislivo hrabre poteze i nosila se sa svim problemima i poteškoćama koje su se nizale jedna za drugom”, ističu iz Rockmarka.

(Izvor: Hina, YouTube screenshot)