Knjižara Fraktura: ”21 knjiga za 2021. godinu”!

Knjižara Fraktura pripremila je akciju ”21 knjiga za 2021. godinu” koja će razveseliti ljubitelje dobrog štiva. Naime, svaka druga knjiga obuhvaćena akcijom snižena je za čak 50%! U nastavku vam donosimo nekoliko naših favorita a cjelokupnu ponudu pogledajte na linku i u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17, Zagreb).

”More bez zvijezda”

”More bez zvijezda” autorice Erin Morgenstern ljubavna je priča smještena u tajni podzemni svijet, mjesto u kojem se susreću pirati i slikari, ljubavnici i lažljivci, a brodovi jedre po čarobnom moru bez zvijezda. Student Zachary Ezra Rawlins na policama Sveučilišta u Vermontu pronalazi knjigu u kojoj je smještena priča o njegovom djetinstvu. Zachary pokušava otkriti kako je završio u toj knjizi i odlazi na čudesno putovanje koje ga vodi na zabavu pod maskama i tajanstvenih vrata koja otvaraju tajanstvenu knjižnicu pod morem. Sa Mirabel, divljom i zanosnom čuvaricom, te Dorianom, intrigantnim muškarcem, Zachary će otkriti čarobni podzemni svijet i saznati koja je njegova svrha.

”Razgovori s prijateljima”

U romanu ”Razgovori s prijateljima” Sally Rooney pratimo djevojku Frances koja studira u Dublinu i koja snažno želi postati spisateljica. Jedne večeri sa svojom prijateljicom Bobbi odlazi u grad i upoznaje slavu fotografkinju. Dok ih ona postupno uvlači u svoj svijet druženja i glamura, Frances počinje shvaćati da joj se najviše sviđa njezin muž Nick. Isprva Francesin i Nickov flert zvuči samo kao zabava, no ubrzo prerasta u intiman i bolan odnos.

“Roman Razgovori s prijateljima nijansiran je, napet portret iznimno inteligentne studentice koja se uplela u bolnu ljubavnu vezu sa starijim, oženjenim muškarcem.” – Zadie Smith, Elle

”1941. Godina koja vraća”

”1941. Godina koja vraća” Slavka Goldsteina prema mnogima je najvažnija knjiga o hrvatskoj povijesti. Poznati nakladnik, publicist i pisac Slavko Goldstein iz vlastite je perspektive napisao knjigu o uzrocima sukoba u Drugom svjetskom ratu, sudbini židovske zajednice u Hrvatskoj i odnosu Hrvata i Srba.

“Susreo sam se s ovom izvanrednom knjigom dok sam nedavno pisao o ratovima u bivšoj Jugoslaviji 1990-ih. Ona zaslužuje pažnju jer, možda bolje nego bilo koja druga knjiga koju poznajem, objašnjava kako su različite etničke grupe, koje su stoljećima živjele jedna do druge u miru, natjerane da se okrenu jedna protiv druge i postanu međusobni krvnici u toj nesretnoj zemlji.” – Charles Simic

”Priča o jednom braku”

Geir Gulliksen napisao je ”Priču o jednom braku” u kojoj pisac Jon pokušava pronaći odgovore na pitanja ”Zašto dolazi do raspada braka?” i ”Kada ljubav postane neljubav, a sreća nesreća?”. ”Dok se sagledava kroz oči svoje bivše supruge, dok zamišlja kroz što je sve prolazila i što osjećala, Jon će se suočiti s nadanjima i zebnjama svakog supružnika, dopuštajući Geiru Gulliksenu da u intimu modernog braka zaroni vrtoglavo, s uznemirujućom lucidnošću i poštenjem”. 

(Izvor: Knjižara Fraktura, Unsplash.com)