Književni natječaj za najbolju “gorku” priču

Narodna knjižnica Vrbovec raspisuje književni natječaj za najbolju GORKU priču prema ideji Irene Skopljak Barić.

Kratka priča mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. Tema je slobodna, a priča ne smije prije slanja na natječaj biti objavljena, a može imati najviše 15000 znakova s prazninama.

Na natječaju mogu sudjelovati punoljetne autorice i punoljetni autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu na hrvatskom jeziku, svaki sa samo jednim radom.

Kratke priče označene šifrom šalju se u elektroničkom obliku na adresu internetske pošte zagorkupricu.vrbovec@gmail.com, a rješenje šifre i osobni podatci autorice/autora (šifra, puno ime i prezime, datum i godina rođenja, adresa, adresa e-pošte i broj telefona) šalju se u zasebnom dokumentu (dodatku).

Natječaj je otvoren od jučer, 15. listopada 2020. do 1. siječnja 2021. godine.

Dodjela nagrada i javno predstavljanje nagrađenih autorica/autora i njihovih kratkih priča održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec u subotu, 6. ožujka 2021. godine u povodu obilježavanja rođenja književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke (rođene 2. ožujka 1873. u Negovcu pokraj Vrbovca) po kojoj ovaj natječaj i nosi ime.

Literarne, novinarske i likovne radionice za djecu i mlade održat će se 4. i 5. ožujka 2021. u prostoru Narodne knjižnice Vrbovec, u sklopu Književnih dana Marije Jurić Zagorke.

Vizualno rješenje: Valerija Jakuš.

Izvor: https://nkv.hr/natjecaj-za-najbolju-gorku-pricu/