Koje ćemo filmove gledati na ovogodišnjem Animafestu?

Ovogodišnje izdanje Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest održat će se od 07. do 12. lipnja. Na 31. izdanje Animafestaprijavilo se skoro 1800 filmova iz 83 države.

U okviru programa Svjetska panorama bit će prikazano čak 25 filmova iz 18 zemalja. Svjetska panorama nenatjecateljski je program koji predstavlja inovativne, originalne i odvažne naslove koji će festivalskoj publici ponuditi širok uvid u recentnu svjetsku produkciju filmova specifičnih naracija, ističu s Animafesta.

U tom su programu ove godine, među ostalim, kanadski “Blue Lips”, Philippea Hamelina, švicarski “Darwin’s Notebook” Georgesa Schwizgebel, poljski “Dog’s Field” Michalina Musialik, “Empty Places” Geoffroya de Crécyja, brazilski “Magnética” Marca Arrude, njemački “The Natural Death of a Mouse” Katharine Huber, argentinski “The Vulture”, Santiaga Colomba Migliorera.

U kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma natječu se 44 filma koja možete pogledati na linku. Za Natjecanje studentskog filma je između više od 840 prijavljenih u konkurenciju odabrano 45 filmova dostupnih na linku, dok su u Natjecanje hrvatskog filma uvrštena 23 filma koja možete pogledati ovdje.

(Izvor: Hina, Unsplash.com)