Koncert i dva filma na Tvrđavi Barone u Šibeniku

I u nadolazećem tjednu, na prekrasnoj Tvrđavi Barone u Šibeniku, očekuje nas novi koncert i dva filma u kojima možemo provesti tople ljetne večeri.

U petak, 20. kolovoza, u okviru Strane B možete uživati u koncertnom programu Opera pod zvijezdama – koncert najljepših arija i dueta. Za izvedbu skladbi iz poznatih svjetskih i domaćih opera pobrinut će sopranistica Tea Slavica Bačić, mezzosopranistica Martina Menegoni te bariton Matija Meić, koje će na klaviru pratiti Borna Erceg. Na koncertnom repertoaru naći će se i arije i dueti iz Rossinijeva ”Seviljskog brijača”, Verdijeva ”Rigoletta”, Bizetove ”Carmen” te jedne od najpoznatijih hrvatskih opera, ”Nikola Šubić Zrinjski”. Ulaz je slobodan za članove Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom. Ograničen broj ulaznica za koncert Strane B dostupan je na ulazu Tvrđave Barone po cijeni od 40 kuna. Zbog trenutne epidemiološke situacije kapacitet gledališta je ograničen, a ulaz mogu do njegova popunjenja.

U sklopu filmske srijede i filmske subote na Baroneu, očekuju nas dva izvrsna filmska ostvarenja – ”Otac” i ”Ljubav oko svijeta”.

”Otac” Srdana Golubovića film je o ocu kojem nadležn vlasti oduzimaju djecu zbog njegovog siromaštva. To je priča o gubitniku i poraženom čovjeku koji pješke kreće na put od juga Srbije do glavnog grada i iz vlastitog očaja postaje heroj. Glavni glumac Goran Bogdan za svoju je ulogu nagrađen brojnim nagradama te je postao prvi hrvatski glumac koji je nominiran za nagradu u kategoriji najbolje muške uloge Europske filmske akademije.

”Dokumentarni kaleidoskop redateljskog tandema Anđele i Davora Rostuhara, ovjenčan Nagradom publike ovogodišnjeg ZagrebDoxa, nudi pregršt različitih odgovora na jedno vječno pitanje: što je ljubav? Pretvarajući svoje bračno putovanje u ambicioznu jednogodišnju odiseju diljem planete, redateljsko-supružnički par zabilježio je više od trideset individualnih iskustava, priča, poimanja i odgovora na temu ljubavi i partnerstva.” rečeno je na stranicama Tvrđave kulture o filmu ”Ljubav oko svijeta”.

(Izvor: Tvrđava kulture newsletter)