Koncertima “Jer svirati se mora” iz programa HGU-a mogu prisustvovati svi

Iz Hrvatske glazbene unije (HGU) priopćeno je u subotu da na koncertima u sklopu akcije Ministarstva kulture i medija i HGU „Jer svirati se mora“, mogu prisustvovati svi, bez potvrda o cijepljenju ili preboljenju Covida-19, a koncerti se odvijaju uz poštivanje epidemioloških mjera.

U manjem dijelu javnosti došlo je do određenih nesporazuma o mogućnosti prisustva publike na koncertima u sklopu akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije , “Jer svirati se mora“. “Svi koncerti u sklopu navedene akcije se odvijaju u najstrožim epidemiološkim uvjetima. Zbog toga je strogo ograničen broj publike, rasporedom sjedala ili stolova je organizator onemogućio bliske kontakte prisutnih posjetitelja te se provode i sve druge strogo propisane mjere koje se koordiniraju za navedene koncerte”, navodi se u zajedničkom priopćenju Ministarstva i HGU. Najava članova nacionalnog stožera kako će na velike koncerte moći samo oni koji dobiju tzv. CoVid potvrde, ne odnosi se na koncerte u okviru projekta „Jer svirati se mora“, već će se odnositi na javne priredbe i okupljanja koja će se organizirati u budućnosti, bez strogih mjera kakve su sada na snazi.

Iz HGU-a naglašavaju kako nema nikakve potrebe za povratom ulaznica za koncerte u sklopu akcije „Jer svirati se mora“ budući da posjetitelji ne moraju biti dvostruko cijepljeni niti će morati dokazivati da su preboljeli Covid i na taj način stekli imunitet. Ti se koncerti odvijaju s drastično smanjenim brojem posjetitelja, a organizatori slijede i sve druge sigurnosne i zdravstvene upute dobivene od nadležnih tijela, ističu iz Predsjedništva Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija.

Foto: Freepik

Izvor: Hina