Kreativne jeseni u Istri : Podrži svog lokalnog umjetnika! -12 lokacija, 12 umjetnika, 12 djela

Programom “Kreativne jeseni u Istri” nastavljaju se aktivnosti započete u jesen prošle godine. Nizom od pet događanja analizira se okruženje za rad i status umjetnika na tržištu rada, promišlja se i daju smjernice za razvoj kulturnih politika koje potiču rast i razvoj kreativnih i kulturnih industrija u Istri, ususret novoj kulturnoj strategiji Istarske županije 2021.-2027.

U okviru drugog izdanja ‘Kreativne jeseni u Istri’, a u povodu Međunarodnog dana umjetnika, koji se obilježava 25. listopada,  u nedjelju će se, pod geslom “Podrži svog lokalnog umjetnika”, na 12 reklamnih panoa – billboarda na 12 lokacija duž istarskih cesta svoje radove predstaviti 12 renomiranih istarskih umjetnika.

Svoja djela predstaviti će umjetnici  Robert Pauletta, Goran Petercol, Šikuti Machine, Matija Debeljuh, Silvija Potočki, Dragana Sapanjoš, Matija Ferlin, Tea Bičić, Vibor Juhas, Dean Skira, Davor Sanvincenti i Sara Gortan, na izložbi na otvorenom „drive through“. Ideja je da se javnosti predstave lokalni umjetnici sa ciljem da se kod gledatelja pobudi želja za posjedovanje djelića ljepote u svom domu.

Manifestaciju organizira Istarska kulturna agencija (IKA), u suradnji s Hrvatskim udruženjem interdisciplinarnih umjetnika (HUIU), Razvojnim centrom Grahm, udrugom Atanor, Pikto galerijom, Labin Art Expressom XXII i Istarskom županijom.