Kuća umjetnosti Aresen u Šibeniku otvara se 2. lipnja

Kuća umjetnosti Arsen u Šibeniku, koja se otvara 2. lipnja, biti će nova gradska pozornica za glazbeno-scenska događanja, predstave, kino projekcije, izložbe i dr., čija je obnova upravo dovršena.

Dvoranu pamte brojne generacije Šibenčana, a obnovom joj je udahnut novi život pod imenom Arsena Dedića, šibenskog umjetničkog genija. Po riječima projektanta obnove Damira Lasinovića, obnova je bila komplicirana, sastojala se od šest faza, a pri projektiranju interijera razmišljali su dugoročno, vodili računa o multifunkcionalnosti svakog dijela dvorane, koristili samo vrhunske materijale i opremu, a posebno ga raduje noir tema uređenja, u kojem dominira tamna boja razbijena zlatnim detaljima, koja se uklapa “u đir kojeg je furao Arsen”.

Prostor je u obnovi podijeljen na dvije cjeline: ulazno predvorje s ugostiteljskim objektom i garderobom, te prostor dvorane, dok je gornja etaža povezana liftom namijenjena izvođačima i tehnici. Dvorana je opremljena prema visokim produkcijskim standardima – rasvjetnom i audio opremom, a posebno valja naglasiti modularni pod, koji omogućuje brzu i jednostavnu transformaciju prostora, po čemu je ova dvorana jedinstvena u Hrvatskoj.

“Sve će biti spremno za otvorenje 2. lipnja, kada će sa nama biti Gabi Novak i Matija Dedić, te će upravo oni, uz gosta Marka Ramljaka, biti prvi koji će već slijedećeg dana nastupiti u Kući umjetnosti Arsen”, rekla je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik. Uslijedit će program posvećen Arsenovom umjetničkom djelovanju, u kojemu su i  filmovi za koje je pisao glazbu, a u narednim danima bit će objavljen kompletni program koji će uslijediti nakon službenog otvaranja

Izvor: Hina

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL