Kuća za ljude i umjetnost Lauba od 22. do 24.12. predstavlja treće i dosad najbogatije izdanje prodajne izložbe KOLEKTART!

Najatraktivniji umjetnički događaj u 12. mjesecu – Kolektart, na istom mjestu i u isto vrijeme donosi radove renomiranih umjetnika te djela zvijezda u usponu u koje itekako vrijedi investirati. Tražite li umjetninu kojom ćete oplemeniti životni ili radni prostor, inspirativan i ekskluzivan poklon za svoje poslovne partnere ili ste strastveni kolekcionar, Kolektart vam pruža priliku za jedinstveno iskustvo kupovine po svjetskim standardima s Laubinim jamstvom kvalitete.

Po prvi puta u ponudi Laube pronaći će se epohalna djela prve dame transavangarde, Edite Schubert, koja je u svojem 30-godišnjem djelovanju zauzela poziciju na samom vrhu europske umjetnosti zadnje četvrtine 20. stoljeća.
Ove godine slavimo 100. rođendan akademika Ivana Kožarića, a tim povodom otisnute su nove edicije grafika koje ćemo po prvi puta ponuditi u sklopu najveće prodajne izložbe dosad. Impresivnoj ponudi po prvi put se pridružuju i rijetki radovi Marijana Jevšovara iz 1960-ih godina, kao i sjajna djela drugih Gorgonaša i starosjedioca Kolektarta Miljenka Horvata i Đure Sedera. Limitirane grafike nastale prema gvaševima Ede Murtića iz ciklusa “Nova apstrakcija” također ovim povodom stižu u Laubu po sjajnim cijenama! Novost u ponudi ovogodišnjeg izdanja su radovi Martine Grlić koja na Kolektart dolazi izravno iz Moskve gdje u Fragment Gallery uskoro počinje njezina izložba, a ista galerija priprema joj samostalnu izložbu u New Yorku sljedeće godine. Spektakularnom programu trećeg Kolektarta pridružuju se i najnovija umjetnička djela Kristiana Kožula, čiji je rad ‘Intercisus’ nedavno popraćen u prestižnom časopisu Art Forum, kao i posljednji radovi Marka Tadića koji je 2017. godine predstavljao Hrvatsku na umjetničkom Biennalu u Veneciji.

Cijenjeni multimedijalni umjetnik Igor Eškinja ponovno sudjeluje na najvećoj prodajnoj izložbi u Laubi nakon zapaženih uspjeha na aukciji fotografskih radova u organizaciji etablirane kuće Phillips, a na kojoj su sudjelovala imena sa samog vrha globalne umjetničke scene poput Cindy Sherman.
Duje Jurić predstavit će se radovima iz senzacionalne serije ‘Memo Chips’ koji krase i Predsjedničke dvore, dok će Gordana Bakić među ostalima ponuditi i rad koji je upravo izložen na Bijenalu slikarstva. Mario Javoran, senzacija prošlogodišnjeg Kolektarta, vraća se i ove godine nakon osvojenog prvog mjesta u kategoriji crteža uglednog američkog Arc Salona za rad ‘Mediterraneo’, a atraktivne skulpture Alema Korkuta nakon brojnih izložbi u inozemstvu dolaze u Laubu gdje će biti ponuđene po odličnim cijenama.
Renomirana umjetnica Marija Ujević Galetović na ovogodišnjem izdanju predstavlja poslasticu za kolekcionare u obliku skulptura manjih formata, a sjajnu priliku za kolekcionare i one koji će to tek postati predstavlja i grafička mapa ‘Tvornička jutra’ slavnog stripaša, ilustratora, redatelja i scenarista Milana Trenca koja je sastavljena od nanovo obrađenih radova objavljenih u ‘Studentskom listu’.

Uz etablirane umjetnike treće izdanje Kolektarta donosi i radove 19 mlađih umjetnika o kojima će se zasigurno još puno pričati. Zvijezde u usponu koje polako, ali sigurno nalaze svoj put na umjetničkoj sceni te u čiju se budućnost svakako isplati investirati ove godine su: Lorena Almaši, Rina Barbarić, Petra Divković, Andrej Drožđan, Lora Elezović, Jessica Gobert, Nikola Grabovac, Nikica Jurković, Lorna Kijurko, Teo Kiš, Emanuela Lekić, Mislav Lešić, Mario Miličić, Mia Matijević, Miron Milić, Ivana Pipal, Diana Trohar, Zorana Unković i Dominik Vuković.

Vidimo se od 22. do 24.12. u Kući za ljude i umjetnost!

Radno vrijeme Kolektarta je:
22.12.2021. od 14 do 22h (službeno otvorenje u 20h)
23.12.2021. od 14 do 22h
24.12.2021. od 10 do 14h