Lachrimae – dugo očekivani album Bože Vreće i Edina Karamazova ugledao svjetlo dana

Dva izvanredna umjetnika, Božo Vrećo & Edin Karamazov, predstavljaju dugo očekivani studijski album. Lachrimae je njihova prva suradnja koja donosi jedanaest izvrsnih interpretacija. Album su prošli tjedan najavili prvim singlom, obradom sevdalinke Emina, koji je od petka, 18.rujna dostupan na svim streaming servisima, a od petka, 25. rujna u svim u svim prodavaonicama Croatia Recordsa te bolje opremljenim CD shopovima diljem regije.

Božine i Edinove interpretacije, nova čitanja kultnih pjesama stoje uz bok velikanima sevdaha i svjetskih muzičkih izričaja. Lachrimae se ne zdržava samo na ovim našim prostorima – Božino pjevanje i Edinovo sviranje gitare i lutnje izbrisali su granice zbliživši dalmatinsku, bosanskohercegovačku, makedonsku, tursku i španjolsku pjesmu.

Božin prepoznatljiv vokal u pratnji lutnje baca potpuno novo svjetlo na jedanaest odavno poznatih pjesmama, od Emine, kojom otvaraju album, zatim  Bor sadila moma Evgenija, Nani nani (Canción sefardí), Kad ja pođoh na Bembašu (instr.), Sjela djeva pokraj mora, Kâtibim, Si zaljubiv edno mome, Ašik osta’ na te oči, Oj, jesenske duge noći, Što te nema i Dunjaluče, golem ti si.

Album je sniman u studiju Croatia records, osim instrumentalne izvedbe skladbe “Kad ja pođoh na Bembašu”, likovno oblikovanje albuma potpisuje Daniel Ille, dok su glazbeni producenti albuma Božo Vrećo i Edin Karamazov. Za snimanje i miks zaslužan je Mauro Širol, a za mastering Goran Martinac.

Info: Croatia records, Photo: Dino Stanin/PIXSELL