Laibach predstavlja uzbudljivi projekt ‘Wir sind das Volk’ u Lisinskom!

U subotu, 2. travnja u Lisinski stiže legendarna slovenska grupa Laibach u – kao i uvijek – najoriginalnijem izdanju!

Radi se o fantastičnoj mješavini kazališta i koncerta, jedinstvenom mjuziklu raskošne produkcije koja uključuje atraktivne video-projekcije.
Prije zagrebačkog nastupa, Laibach će ‘Wir sind das Volk’ izvesti četiri puta pred berlinskom publikom, a potom slijede nastupi diljem Europe.

Uoči njihova gostovanja u Lisinskom, koje je i prije pet godina izazvalo ogromno zanimanje publike, kratko su nam rekli na što da se publika pripremi: „Publiku u Lisinskom očekuje vizualni i sadržajni spektakl laibachovskih dimenzija. Plus naravno gola istina o pojmu naroda.“

Apolitično-politički mjuzikl Wir sind das Volk/Mi smo narod okuplja ono što se davno trebalo dogoditi: jednu od najposebnijih skupina u povijesti i njemačkog dramatičara i pjesnika Heinera Müllera.
“Čim se pojavi riječ ‘Volk’ (narod, puk, nacija) postajem sumnjičav”, objasnio je Heiner Müller 1990. godine.
Premijera ovog projekta održana je u kazalištu HAU u Berlinu (Hebbel am Ufer) 8. veljače 2020., nakon čega su uslijedile još dvije izvedbe prije nego što je epidemija obustavila projekt.

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog Laibach će sada, zajedno s gostima, prvi puta u Hrvatskoj, tom predstavom uprizoriti nešto manje od dva sata “domoljubne zabave”.

“Dobrodošli u ponor nacije” – poručuje Laibach!  

Sudjeluju Mina Špiler, Katarina Stegnar, Cveto Kobal, Sašo Vollmaier, Vier Personen Quartet, The Stroj i njegova svetost Peter Mlakar.

Ulaznice, po cijenama od 200 do 300 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr.

(Izvor, foto: Lisinski press)