Last minute Open Jazz Festival od 1. do 4. kolovoza u Balama

Petnaesti Last Minute Open Jazz Festival održat će se u istarskom gradiću Bale, od 1. do 4. kolovoza, a naglasak festival je na hommage glazbi Astora Piazzole, argentinskog ‘revolucionara tanga’, najavili su jučer organizatori.

U samom srcu ljeta, u srcu Istre, organizatori Last Minute Open Jazz Festivala za posjetitelje pripremaju internacionalni festival koji će ove godine ugostiti glazbenike iz Hrvatske,  Austrije, Italije, Mađarske,  Nizozemske i Srbije. Jazz kao stil života, način učenja, komunikacije, zen turizam, ponovo su misli vodilje organizacijskog tima.

Uz već tradicionalni festivalski bouquet kojeg čine raznoliki stilovi jazza koji se svake godine mogu čuti s Trga Tomaso Bembo, dodatni naglasak festival je stavio na hommage glazbi Astora Piazzole, priključujući se tako cijelom svijetu koji obilježava 100 godina od rođenja ovog argentinskog revolucionara tanga. Astor Pantaleón Piazzolla (1921., Mar del Plata – 1992., Buenos Aires) argentinski je skladatelj tanga, svirač bandoneona i aranžer. Njegova su djela revolucionirala tradicionalni tango u novi stil nazvan nuevo tango, koji uključuje elemente iz jazza i klasične glazbe.

Pojačanje ovogodišnjeg baljanskog Last Minute Open Jazz Festivala omogućili su Austrijski i Mađarski kulturni forumi, te će tako ovaj festival po prvi puta imati tri koncerta za otvaranje i za zatvaranje festivala. Festival podržava Ministarstvo kulture i medija RH Ured Predsjednika RH, a odvijat će se u skladu sa svim epidemiološkim smjernicama.

Foto: Facebook

Izvor: Hina