Lisinski najavio čak 30 programa u sklopu ciklusa “Lisinski Atrium” i “Lisinski subotom”

Čak više od trideset fantastičnih programa predstavljeno je danas u predvorju Lisinskog: uzbudljiv program Lisinski Atrium na otvorenome te nova spektakularna sezona najatraktivnijeg ciklusa klasične glazbe – Lisinski subotom!

Nikad bogatiji i raznovrsniji program kojim Lisinski prkosi svim nedaćama uzrokovano potresima i pandemijom, na konferenciji za medije predstavili su ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević te umjetnici koji će ovoga ljeta nastupiti na otvorenoj pozornici Lisinski Atriuma: prva dama hrvatske jazz-scene Zdenka Kovačiček, komičar Željko Pervan te glumac i redatelj Vladimir Posavec-Tušek.

Zdenka Kovačiček s veseljem je najavila svoj nastup 29. svibnja uz pratnju Greenhouse Blues Banda na kojem će napokon izvesti uživo pjesme s hvaljenog i vrlo slušanog novog albuma Konstatacija jedne mačke. „To će biti prilika da uživo prvi puta odsviramo taj naš novi materijal. Sigurna sam da publika to želi čuti uživo jer čuti pjesmu uživo – to je nešto sasvim drugo. Tu pjesma upravo dobiva dušu.“

Dugogodišnji „partner“ Dvorane, kako ga je predstavio ravnatelj Siriščević, komičar i glumac Željko Pervan požalio se da je već godinu i pol lišen onoga za što se rodio. „No to mi je dalo mnogo slobodnog vremena stoga sam se okrenuo svojoj ženi koju sam tek sad, nakon 30 godina braka, dobio priliku dobro upoznati“, rekao je dodavši da ga je upravo to inspiriralo za njegov predstojeći nastup koji je nazvao Ljubav i zloba1, a koji će izvesti 25. svibnja na otvorenoj pozornici Lisinskog.

Izvođenju na otvorenom raduje se i Vladimir Posavec-Tušek, koji je najavio za 1. lipnja premijeru predstave Tesla – prilagođavanje anđela u kojoj uz njega igra Momčilo Otašević.

„Iznimno mi je drago što nas je Lisinski ugostio i što ćemo imati priliku igrati predstavu i u ovim uvjetima“, rekao je Posavec-Tušek, koji je u vlastitoj režiji i adaptacijom drame Stevana Pešića napravio jednu intrigantnu i neočekivanu dramsku priču o posljednjem satu života Nikole Tesle.

Na konferenciji su bili i mnogi drugi izvođači čije ćemo koncerte, showove i predstave imati prilike gledati na otvorenoj pozornici tijekom lipnja i srpnja: Ibrica Jusić, Damir Kedžo, Matej Meštrović, glumice Ecija Ojdanić i Mila Elegović, članovi ansambla Lado, Maja Posavec, Robert Mareković…

Originalan i raznolik program Lisinski Atriuma održava se od 21. svibnja pa sve do listopada, a krajem rujna započinje nova sezona ciklusa Lisinski subotom. Intrigantnu sezonu nazvanu Stvaranje svijeta? po oratoriju Josepha Haydna 25. rujna spomenutim monumentalnim remek-djelom otvorit će Simfonijski orkestar i Zbor Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija.

Ovim programom Lisinski ne pokazuje samo silnu kreativnost, snagu, upornost i energiju, već i svoje veliko srce. Ne zaboravljajući djevojčicu Anamariju Carević, koja je prošle godine izgubila život u potresu, utemeljena je zaklada za obnovu bazilike Presvetog Srca Isusova i izgradnju Pastoralnog centra koja će nositi ime ove djevojčice, a ravnatelj Lisinskog najavio je da će dio prihoda prodanih ulaznica svih programa Lisinski donirati toj Zakladi.

Foto: Lisinski press

Izvor: Lisinski press