Ljeto u MSU i ovog vikenda donosi bogati kulturni program

Ljeto u MSU ove se godine održava od 05. lipnja do 10. srpnja i čini jedno od središnjih kulturnih i zabavnih događanja tokom ljetnih mjeseci u Zagrebu. Predstavlja omiljeni sadržaj kako za lokalne posjetitelje, tako i za goste i turiste koji posjećuju Zahreb.

U sklopu Ljeta u MSU, ove subote, 26. lipnja, na sceni kod Tobogana, nastupit će istinska legenda hrvatskog rock and rolla – Sacher! Uz ovo nezaboravno rock iskustvo, očekuje vas i performans, filmska projekcija i aktualne izložbe.

Filmski program

Filmski program započinje u 18.00 sati projekcijom argentinske kriminalističke komedije „Pljačka stoljeća“. Film prati grupu lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku poslovnice Banco Río u Acassusu, jednu od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Legendarna pljačka inspirirala je ovaj akcijski triler s elementima komedije, koji je ostvario jedno od najuspješnijih kino otvaranja u povijesti Argentine.

Umjetnički program

U sklopu programa Umjetničkih akcija i performansa Ljeta u MSU 2021 premijerno prikazujemo kratkometražni film „Kozibrod”, ambijentalni dokumentarni film koji istražuje odnose žena s majčine strane obitelji prema specifičnom mjestu. Film će premijerno biti prikazan uz „live soundtrack” u izvedbi Svena Domaćinovića i Barbare Radelja. Tijekom dana možete posjetiti i aktualne izložbe u MSU.

Glazbeni program

Bend Sacher na Ljeto u MSU stiže u trenutku  u kojem se dovršava i njihov novi album „Bas Kapital“. Prehodni album „Biser, ambra, jantar“ s četrnaest songova, izašao je 2019. godine. Sacher čini više izuzetnih mladih glazbenika, Miljan Bakić i Ivan Beuc na gitarama, Dragan Brkljačić Faca na bubnjevima, a pjeva Filip Riđički, koje je okupio osnivač Srđan Sacher, legenda od doba novog vala do danas. Sacher je osnivač bendova Haustor i Vještice, autor je najvećeg hita i albuma novog vala – pjesme „Moja prva ljubav” (”Djevojke u ljetnim haljinama”) i albuma „Treći svijet”. Dobitnik je tri nagrade Porin za album Vještica „Kradljivac srca”. Jedini u Hrvatskoj koristi Kyme – računalno okruženje za kreativni sound design. Koncert počinje u 21:00 sat a ulaznice potražite na blagajni MSU i preko sustava Eventim.hr

(Izvor: PR)