‘Ljeto u Varaždinu’ se nastavlja

Da nije pandemije, u ovo doba godine u Varaždinu bi se održavao 22. po redu Špancirfest, jedinstveno kulturno – turističko događanje kojim se Varaždin ucrtao na turističku i kulturnu kartu, ne samo Hrvatske, već i šire regije.

Kako je zbog epidemioloških razloga isti otkazan, skupina privatnih  investitora su, uz podršku Grada i Turističkke zajednice u kratkom periodu iskazali interes da u Varaždinu održe programe koji su i prije bili dio Špancirfesta, pa se na taj način nastavila manifestacija, koja traje još od lipnja –  Varaždinsko ljeto.

Shodno tomu, u  periodu od 21. do 30. kolovoza – Varaždince i sve njihove goste očekuje niz kulturno – zabavnih  događanja u sklopu manifestacije ‘Ljeto u Varaždinu’.

Projekt je to koji organizacijski okuplja cijeli niz institucija, ustanova i partnera: od Koncertnog ureda Varaždin, Gradskog muzeja Varaždin, Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, HNK u Varaždinu, Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, Gradskih bazena Varaždin, P4 – Centra za mlade, agencije PR Lady, Show Concept, varaždinskih galerija i muzeja, udruga i drugih koji su zajedno osmislili i organizirali zanimljiv sadržaj s 50 – ak različitih programa. Događanja su organizirana na inicijativu privatnih investitora, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth i  dodaje “Grad Varaždin i Turistička zajednica pružili su im podršku u tome, smatrajući da građanima trebamo pružiti priliku da se barem malo zabave, ali u skladu s epidemiološkim mjerama”

Tako je predviđeno održavanje programa:  “Laufanje” u Parku Vatroslava Jagića, “Sunset zona” na Stančićevu trgu, “Vinski grad” na prostoru Staroga grada i 6. Varaždinske kazališne večeri uz obalu Drave.
Posjetitelje očekuje i “North West Fest” – Sajam udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, “Vegefest”, “Dani vjenčanja” i “Revija mažoret timova” na Kapucinskom trgu, program za mlade u Centru za mlade P4, a tu su i “Challenge tour Varaždin” u Parku mladih i Lunapark na Starom gradu.

Turistička zajednica Grada Varaždina zahvaljuje svim vjernim sponzorima Špancir festa, a na svojim službenim Facebook i web-stranicima organizira nagradnu igru Zajedno smo online! Pravila nagradne igre možete pročitati na:  https://www.spancirfest.com/pravilnik-nagradnog-natjecaja-kroz-uspomene-smo-zajedno/

Photo: Photo: Matija Habljak/PIXSELL