Lu Jakelić objavila spot za autorsku pjesmu Jesmo li sami?

Glazbenica koja svojim transformacijama u emisiji ”Tvoje lice zvuči poznato” svake nedjelje oduševljava gledatelje ispred malih ekrana objavila je novi spot za autorsku pjesmu ”Jesmo li sami?”. Lu je kao natjecateljica showa svojom transformacijom u Severinu impresionirala javnost ali i samu Severinu koja joj je komentarom na Instagramu poručila da se zaljubila, istaknuvši da je bila “savršena” te joj poželjela dobrodošlicu u klub. Osim malih ekrana, video u kojem talentirana Lu utjelovljuje poznatu pjevačicu trenutno se nalazi na uspješnom prvom mjestu u trendingu na YouTubeu.

Lu Jakelić svoj talent izrazila je u novom neobičnom obliku spota za posljednju pjesmu s debitantskog albuma ”Sve o čemu sam šutjela”. Iako je album objavljen krajem 2019. godine, do danas je na top listi najprodavanijih izdanja proveo čak 34 tjedna. Također, isti se nalazi na prvom mjestu najslušanijeg albuma na digitalnim streaming servisima. Za promociju albuma u zagrebačkoj Ludoj Kući tražila se ulaznica više, dok ju je struka nagradila nominacijom za Porin u kategoriji za najboljeg novog izvođača godine.

Jesmo li sami? otvara album koji su kritičari okarakterizirali kao “zaokruženu glazbenu priču koja je nastala iz prijeke potrebe, a ne pukog komercijalnog umišljaja”, dok su Lu, koja sama piše i sklada svoje pjesme, prozvali “pop rock poetesom u tijelu dobre djevojke iz susjedstva”.  Godinu dana kasnije, ova pjesma zatvara ciklus albuma kao posljednji singl, uz kadrove scenarija iza kojeg stoje producent Rejhan Okanović i Lu: Imali smo ideju spojiti prošlost i sadašnjost, moj početak i trenutnu verziju. Rekreirali smo stoga kadar druge autorske pjesme Ljudi od dima. Spojili smo ga s novijim vizualom u kojem sam ipak danas puno hrabrija, izoliranija, još korak bliže umjetničkoj slobodi. Oni koji me prate od prvih dana prepoznat će rekreirane dijelove, dok će novi slušatelji shvatiti “razgovor” na kraju spota.” (Croatia Records)

Fotografije: Nikola Grabovac