Marija Vidović novim singlom “Ljubav se ne trži” najavila novi album

Obradom tradicionalne pjesme “Ljubav se ne trži” sopranistica Marija Vidović najavljuje svoj novi studijski album jednostavno nazvan “Međimurje”. Na novom albumu naći će se dvanaest pjesama posvećenih Marijinom rodnom kraju, među kojima su tradicionalne međimurske popevke i nekoliko autorskih pjesama. U simfonijskim aranžmanima ruskog skladatelja Alexa Pashkova tradicionalne pjesme poput “Ljubav se ne trži”, “Međimurje, kak si lepo zeleno”, “Marica je fajn snešica” i ostale, zaživjele su u zadivljujućoj glazbenoj formi, a za vrhunsku izvedbu su osim Marije zaslužni i članovi Varaždinskog komornog orkestra kojim je dirigirao Matija Fortuna.

Pjesmom ‘Ljubav se ne trži’ otvaram ljubavnu tematiku na koju se nastavlja niz tradicionalnih pjesama u kojima Marica, fajn snešica priča svoju priču o dvije različite generacije, u ovom slučaju dvije generacije zaljubljenih. Roditelji pričaju o svojem zaljubljivanju i zbližavanju na počecima prošlog stoljeća upravo onda kad i sama Marica otkriva svoju ljubav života. Prava i istinska ljubav im daje potpunu slobodu, pravi smisao i veselje života i s takvim velikim ispunjenim srcem ostvaruju želju za ostankom u svom rodnom kraju, čuvajući i poštujući svoju kulturu i tradiciju. Ljubav se ne trži, niti ne kupuje… koliko istine su nam pokazali naši stari u ovoj pjesmi!“, objasnila je Marija zašto je upravo ovom pjesmom najavila novi album.

Pripadajući video spot snimljen je u produkciji CMC televizije, a novi Marijin album “Međimurje” naći će se u prodaji 29.4.

Foto: Croatia Records press

Izvor: Croatia Records press