Matija Cvek pobjednik je 68. Zagrebačkog festivala!

Matija Cvek je pobjednik 68. Zagrebačkog festivala! Emotivnom izvedbom pjesme „Ptice“ za koju je, u suradnji s Alanom Dovićem, napisao tekst i glazbu, Cvek je gotovo jednoglasno osvojio simpatije stručnog žirija te premoćno odnio pobjedu.

“Presretan sam! Iza mene je bio sjajan bend, fenomenalna produkcija, sve skupa odlične pjesme i izvođači. Ova nagrada me motivira i inspirira, a i moram priznati da me malo umirila u ovom trenutku moje karijere. Stvarno sam prezadovoljan i zovem sve na cugu!“, rekao je Cvek.

Ovogodišnji žiri činili su Uršula ToljŽeljko BebekIvan DečakZvjezdan Jurcola te umjetnički direktor festivala, Branimir Mihaljević. Oni su svojim ocjenama na drugo mjesto smjestili Nenu Belana i njegov reggae singl „Teško je“, dok je treće mjesto pripalo pjesmi „Nema pravila“ mlade trap senzacije KUKU$.

Radijski urednici okupljeni u Hrvatskoj udruzi radijskih nakladnika za najbolju pjesmu odabrali su duet Nikoline Tomljanović i Belfast Fooda, „Volim kako se smiješ“, dok je statuom za najizvođeniju pjesmu prošlogodišnjeg izdanja festivala nagrađen Marko Kutlić.

Svečanosti ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala doprinijelo je i emotivno prisjećanje na dvojicu velikih autora i glazbenika koji su ostavili neizbrisiv trag u domaćoj glazbi i povijesti festivala: Krunoslav Kićo Slabinac i Rajko Dujmić. Nova čitanja njihovih festivalskih uspjeha ponudili su mlade snage Marko Kutlić, Alen ĐurasGina Damjanović i Luka Nižetić te Jasna Zlokić koja se prisjetila svoje izvedbe Rajkove pjesme „Povedi me“ s kojom je pobijedila na Zagrebfestu 1984.

Uz sjajne voditelje Tarika Filipovića, Ginu Damjanović i Luku Nižetića, te vrhunski orkestar Ante Gele, završeno je još jedno izdanje Zagrebačkog festivala, koji se ove godine održao bez publike i mogao se pratiti isključivo putem malih ekrana i društvenih mreža. Time je domaća pop scena dobila dvadeset novih hitova koji će zasigurno obilježiti ovu godinu!

Foto: Unison press/Matej Grgić

Izvor: Unison press