Međunarodna ljetna glazbena škola u Pušćima i Bolu na Braču

Na Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi, koja se održava po 26. put na Braču u Pučišćima, za mlade glazbenike je tijekom dva ljetna mjeseca organizirano četrdesetak desetodnevnih radionica klasične, jazz i popularne glazbe.

Do sada su profesori iz Hrvatske i inozemstva održali 30-ak radionica mladim polaznicima iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Rusije, Ukrajine, Makedonije, BiH, Poljske, Švicarske, Latvije, Francuske, Švedske i Kanade.

“Sudionici su, uz svakodnevni individualni rad s profesorima  na instrumentima klavira, gitare, violine, čela, flaute, trube, trombona, saksofona, roga, harmonike i kontrabasa, održali koncerte klase i završne koncerte koji su bili popraćeni od brojne publike u epidemiološkim uvjetima”, navode iz Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća.

Do kraja ljeta, osim klasične glazbe, održat će se i jazz radionice u Bolu uz suorganizaciju Centra za kulturu Bol.

Ističe se kako je ljetna glazbena škola mnogima bila ulaznica za prestižna sveučilišta te im je pomogla u njihovim glazbenim karijerama. “Brojni sudionici danas su priznati i poznati glazbenici, a upravo oni odnosili su razglednice mjesta, pa su zahvaljujući njima Pučišća, uz svoj cijenjeni kamen i kamenoklesare, postala poznata diljem svijeta i kao glazbena pozornica.”

Program glazbene škole provodi se u suradnji s Općinama Pučišća i Bol, Turističkom zajednicom Pučišća, Centrom za kulturu Bol, osnovnom školom Brač te Buffet Cramponom iz Pariza.

(Izvor: Hina, foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)