Međunarodni ulični festival “Cest is d’Best” od 19. do 22. kolovoza u Zagrebu

Festival Kraljeva ulice “Cest is d’Best” je međunarodni, multimedijalni ulični festival koji njegujući zagrebački identitet, oživljava gradske trgove i ulice, vraća im šarm i optimizam. Ove godine održat će se od 19. do 22. kolovoza u Zagrebu.

Briše granice između etabliranih oblika kulture i “alternative”, zbližava sve generacije građana kroz različite kulturne afinitete jer baš svi mogu sudjelovati u programu! Danas je poznat kao najstariji ulični festival u Hrvatskoj, koji promovira i izgrađuje kulturni izražaj na ulici te turističku ponudu glavnoga grada Hrvatske. Njegovi autori su vrhunski glazbenici, te i sami ulični umjetnici, Zlatko Petrović – Pajo i Miran Hadži Veljković – Hadži.

Program na 6 pozornica, uz stotine izvodača sa svih strana svijeta, 4 dana ispunjenih performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događanjima izmamit će osmijeh na lice poklonicima, ali i svim slučajnim prolaznicima i gostima grada. Festivalska događanja svake godine u potpunosti preoblikuju centar grada, program u prosjeku svakoga dana doživi oko 50.000 posjetitelja.

Sve informacije o ovogodišnjem festivalu možete saznati na web i facebook stranicama festivala.

(Izvor, foto: Cestisdbest.com )