MELODIJE ISTRE I KVARNERA – danas započinje prodaja ulaznica

Još jedan u nizu festivala koji nije pošteđen posljedica pandemije korona virusa, jest Festival Melodije Istre i Kvarnera. Ovaj Festival, temeljen na etno glazbi kraja u kojem se odvija i jedno od možda najinteresantnijih glazbenih pojava u svijetu, u svojoj 56. godini  postojanja,  pokazuje da „tradiciju i ljubav prema svojoj besedi ništa ne može zaustaviti“  – uključujući i pandemiju koja je ove godine zaustavila gotovo sve festivale.

Jedini putujući festival u Hrvatskoj koji je trebao otputovati u  lipnju ove  godine,  ostaje nam u matičnoj Rijeci.  Kao Europska prijestolnica kulture i matična luka MIK-a, Rijeka će biti domaćin jedne natjecateljske večeri na Trgu Riječke rezolucije, dana  5. rujna, kada će se publici predstaviti 19  novih skladbi. Festivalsku večer izravno će prenositi HRT2 pa će tako, osim gledatelja na trgu, MIK moći vidjeti i  oni koji neće biti u mogućnosti nazočiti festivalskoj večeri u Rijeci. Dan nakon natjecateljske večeri, odnosno 6. rujna,  na istom će se mjestu održati “Revijalni koncert MIK-a” na kojem će nastupiti poznata  glazbena imena koja će izvoditi rado slušane uspješnice Melodija Istra i Kvarnera.

Za obje večeri, ulaznice su  dostupne od danas 19. kolovoza, putem prodajnog sustava mojekarte.hr (online www.mojekarte.hr) te na njihovim prodajnim mjestima (Dallas Records Rijeka, Foto Revija Rijeka i New Sound Matulji).

U slučaju lošeg vremena festivalska večer će se održati u Dvorani Zamet, a s obzirom na epidemiološku situaciju i ograničen broj gledatelja,  zainteresiranima preporučujemo kupnju ulaznica u što skorijem roku.

Izvor fotografije: web MIK