Ministarstvo kulture i medija – Video-sastanak o raspisivanju Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2021. godinu

Ministarstvo kulture i medija objavilo je da je dana 31. srpnja 2020. održan video-sastanak ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek i predstavnika kulturnih Vijeća i povjerenstava Ministarstva kulture i medija o raspisivanju Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu u novim okolnostima.   

Prema Obavijest o najavi raspisivanja Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu od 13. srpnja 2020. Javni poziv raspisat će se rokom prijave od 1. rujna do 1. listopada 2020. godine, a svi detalji vezano uz rokove i smjernice bit će objavljeni krajem kolovoza.

Kako je navedeno na stranicama Ministarstva kulture i Medija, Ministrica je najavila da će za dio područja obuhvaćenih javnim pozivom natječaj biti raspisan u najavljenom roku za cijelu sljedeću godinu. Za one djelatnosti čije je djelovanje značajnije otežano ili potpuno onemogućeno zbog neizvjesne epidemiološke situacije (izvedbene umjetnosti, manifestacije), raspisat će se natječaj za kraće vremensko razdoblje (3 ili 6 mjeseci), a zatim će se početkom 2021. godine raspisati novi natječaj za realizaciju programa do kraja 2021. godine. Cilj je olakšati planiranje i usmjeriti sredstva na one programe i manifestacije koje će u novim okolnostima biti moguće realizirati.
Cijeli tekst pročitajte na: https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=24764

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment