Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenog pod motom „Razlistaj se!“

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koju od 1995. godine po odluci Ministarstva kulture organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Manifestacija ima za cilj govoriti o knjizi bilo s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, bilo onih koji koriste usluge knjižnica,  te na različitim programima okupljati sve istinske ljubitelje knjige.

Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige, koja se održava se od 15. listopada do 15. studenoga,  posvećena je planetu Zemlji, posebice zaštiti okoliša, a moto je: Razlistaj se!

Svečano otvorenje manifestacije održat će se u novoobnovljenoj Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad.

Usprkos epidemiološkoj situaciji najavljeno je gotovo 1700 programa tijekom Mjeseca hrvatske knjige, napomenula je zamjenica koordinatorice projekta na nedavno održanoj tiskovnoj konferenciji te dodala kako je manifestacija posvećena planetu Zemlji u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje.  Većina od 1700 prijavljenih programa, održat će se uživo, a predviđen je i znatan broj virtualnih akcija.

Završna svečanost kviza i zatvaranje Mjeseca hrvatske knjige planirano je za 13. studenoga u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, rekla je napomenuvši da će epidemiološke okolnosti odrediti na koji će se način to održati.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.

Više informacija o manifestaciji pronađite na mrežnoj stanici http://www.mhk.hr/

Photo: Matija Habljak/PIXSELL