Moćna obrada etno pjesme “Lijepo pjeva za lugom djevojka” u izvedbi Nine Kraljić

Ovog puta Nina je pripremila moćnu obradu rijetko izvođene etno pjesme  „Lijepo pjeva za lugom djevojka“ koja u novom ruhu i aranžmanu zvuči zaista moćno! A snimila je i video spot!

Jedna od najpoznatijih starih moslavačkih pjesama dobila je i video spot, sniman, gdje drugdje nego na području Moslavačke gore i Moslavine!

Ninina ekipa provela je dva dana u Moslavini, istražujući Moslavačku goru, a rezultat je video koji slavi našu prirodu, naše kulturno naslijeđe, koji iskazuje iskonsko poštovanje prema našim korijenima i povijesti! Sniman na prekrasnim lokacijama Moslavačke gore, Vidikovcu Vis, Beloj crkvi, te na poznatom seoskom gospodarstvu „Moslavačka priča“ obitelji Ožetski. U videu Nina nosi prekrasne kreacije butika Etno Mara, te autohtone, stare, originalne moslavačke nošnje. Kako bi ova priča, video i pjesma ugledali svjetlo dana, u ovom projektu Ninin tim udružio je snage sa moslavačkom lokalnom zajednicom, Turističkim zajednicama grada Kutine, Popovače i Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije, koje se teritorijalno naslanjaju na područje Moslavačke gore, u zajedničkoj želji da stvore jednu zaokruženu priču i promoviraju svoj kraj i etno baštinu. U pronalasku najljepših lokacija Moslavačke gore, pogodnih za snimanje, pomogla nam je turistička agencija Rural Escape sa svojim stručnim vođenjem.

Što o pjesmi kaže sama Nina:

“Presretna sam što moj projekt “Alkonost of Balkan”, koji njeguje našu etno glazbu i baštinu, ide dalje upravo sa ovom prekrasnom moslavačkom pjesmom!

Od srca Vam predstavljam novu pjesmu i video, dala sam sve od sebe da Vam dočaram ljepotom zvuka, teksta, lokacija, kako je lijepa naša zemlja, kako je bogata naša baština, kako je lijepo čuvati i poštovati svoje običaje! Ponosna sam na moj cijeli tim koji je učinio da ova “moslavačka” magija ugleda svjetlo dana!

I dalje ćemo se truditi i stvarati ovakve pjesme i videa iz raznih krajeva Lijepe naše i Regije, jer moramo čuvati, poštovati i cijeniti svoje! Ponosna sam na ovu pjesmu i video, planiram i dalje raditi na još mnogim prekrasnim pjesmama, otkrivati ih i udahnuti im novi život!

Zajedno smo stvorili bajku!”

(Izvor, foto: Nina Kraljić press)