Multimedijalna inkluzivna predstava ”Druga koža, treće žene” u HKD-u na Sušaku

Multimedijalna inkluzivna predstava ”Druga koža, treće žene” premijerno će se održati 15. siječnja u HKD-u na Sušaku, u sklopu programa Rijeke 2020. Predstava je umjetnička i produkcijska suradnja Plesne grupe Magija iz Rijeke, Divert inkluzivnog plesnog kolektiva iz Zagreba te Splitske kolaborativne izvedbene platforme – KIP. Ulaznice za spektakularnu predstavu potražite na mojekarte.hr.

”Druga koža, treće žene” koreografije je koja stvara slijed izvedbenih situacija koje spajaju četiri grada (Rijeku, Split, Zagreb i Edinburg) te šest izvođačica. Ideja autora je identitetski dijalog s marginaliziranim ženskim izvedbenim žanrovima prve polovice 20. stoljeća, poput cirkuskog side-showa ili burleske. Kako je nepredvidivost procesa stvaranja predstave uzrokovana pandemijom i ostalim nevoljama 2020. preusmjerila većinu autorskih intencija ta prvobitna tema nenametljivo se smjestila u finalnu okosnicu predstave, a to je energetsko, poetsko, plesačko, iskustveno zrcaljenje i ispreplitanje izvođača.

Autorice predstave su plesne umjetnice Iva Nerina Sibila i Gordana Svetopetrić, video i vizualni identitet kreirala je novomedijska umjetnica Tara Ivanišević, a uz njih predstavu izvode Tamara Bračun, Mia Kevo i Karla Lazović.