Multimedijalna izložba ”Dnevnik s ruba pustinje” u MUO

Otvorenje multimedijalne izložbe ”Dnevnik s ruba pustinje” umjetnice Amele Frankl održat će se u utorak, 09 ožujka, u Muzeju umjetnosti i obrta u Zagrebu.

Amela Frank na izložbi će predstaviti sto pedeset radova, kompozicija dnevničkih foto-slika, fotografija i fotomontaža iz njezinog osobnog arhiva nastalog u razdoblju od 2019. do 2021. godine, u formi dnevničkog fotografskog niza, u kojem svaka fotografija ima svoju priču i emocionalnu pozadinu.

“Riječ je o dnevničkom fotografskom zapisu fascinacije okruženjem koji je Amela Frankl započela putovanjem u Mauritaniju, nastavila po Francuskoj, te naposljetku u Zagrebu, u njenoj zagrebačkoj svakodnevici”, ističe se u najavi.

Primjerice, fotografija Četiri Argonauta traže posao snimljena je na ulicama glavnog grada Nouakchotta u Mauritaniji koja govori o načinu života tamošnjeg stanovništva koji su inspirirali umjetnicu i vrlo često ju podsjećali na likove iz grčke mitologije. Umjetnica izražava i fascinaciju geografskim razmjerima  i meteorološkim razlikama između Mauritanije i Hrvatske koju pokušava sažeti u samo jednoj rečenici, a za ilustraciju joj je poslužio detalj sa srednjovjekovne tapiserije iz Angersa.

(Izvor: Hina, Pexels)