”Muževi i žene” i ”Cabaret Vla Vla Vlajland” u INK

Istarsko narodno kazalište u Puli za ovaj je tjedan pripremilo dvije kazališne predstave, ”Muževi i žene” i ”Cabaret Vla Vla Vlajland”.

”Muževi i žene” predstava je iz vlastite produkcije kazališta koju je režiorao Toni Cafier prema filmu Woodyja Allena. U predstavi glume Valter Roša, Lara Živolić, Luka Mihovilović, Mada Peršić, Gala Nikolić i Matino Antunović. Poput drugih filmova Woodyja Allena, radnja je smještena u milje newyorkških intelektualaca koji progovaraju o problemima bračnog života, raspada braka, lažim i drugim problemima u odnosu između muškarca i žene. Predstava je na rasporedu u srijedu, 17. veljače, i četvrtak, 18. veljače, u 20,00 sati.

Predstava Kazališta Moruzgva ”Cabaret Vla Vla Vlajland” na rasporedu je u subotu, 20. veljače, autora i redatelja Ivana Lea Lema, u kojoj igra Ecija Ojdanić. ”U Vla Vla Vlajland cabaretu jedna arhe/stereo tipična Vlajna hajdučki se hrva protiv nekoliko predrasuda uzidanih u nju pogrešnim odgojem, patrijarhalnom (ne)kulturom, nacionalističkom pristupu povijesti i sličnim nastrano nasilnim tradicionalnim i novokomponiranim naivnostima. U tom ratu protiv same sebe i svijeta čije sablje sijeku sve što strši, moja se Vlajna zdravim razumom i ljubavlju uzdiže iz mentalitetskog kamenjara i uspijeva postići emancipaciju.” rekao je redatelj Ivan Leo Lema o predstavi.

(Izvor fotografije: Pixsell)