Muzički biennale Zagreb proslavit će 60. rođendan uz brojna događanja

Muzički biennale Zagreb proslavit će 60. rođendan u četiri bloka od travnja do rujna ove godine s bogatim programom suvremene glazbe objedinjenim pod nazivom – (RE)KONSTRUKCIJA – CONTINUUM.

Od travnja do rujna ove godine program 31. MBZ-a oblikovan je u četiri bloka – prvi travanjski pod nazivom “Continuum Nr. 1 – Furioso!” , svibanjski “Continuum Nr. 2 – Shifting”, blok u srpnju koji će slaviti ljeto – “Continuum Nr. 3 – le sacre de l été” i četvrti – rujanski “Continuum Nr. 4 – Celebration!​”

Kada je pak riječ o obljetnicama, prva je 60. rođendan MBZ-a – najaktivnijega i najvažnijega festivala suvremene glazbe u Hrvatskoj, u potpunosti posvećena novoj glazbi svih žanrova koji će se, dodala je Ferek Petrić, proslaviti u drukčijim okolnostima od planiranih.

Objasnila je kako će slavljeničko izdanje festivala predstavljati pluralističku šarolikost djela suvremene glazbe s fokusom na djela mladih skladateljica i skladatelja iz zemlje i inozemstva, ali i nezaobilaznih djela ‘klasika’ suvremene glazbe – etabliranih skladateljskih ličnosti druge polovice 20. i početka 21. stoljeća koje su ostavile nezaboravan trag u svijetu suvremene kompozicije u Zagrebu i internacionalno

(Izvor: Hina, Pexels)