Najavljen glazbeni program ovogodišnjeg Motovun Film Festivala

Za ovogodišnji Motovun Film Festival, koji će se održati od 27. do 31. srpnja, uz filmski je pripremljen i raznovrstan glazbeni program na koji je ulaz slobodan, no biti će potrebno predočiti covid potvrdu.

U okviru tradicionalnog glazbenog programa motovunskog festivala nastupit će Alejuandro Buendija, Je Veux, Pocket Palma, Porto Morto i DJ Mario Kovač. U novim uvjetima festival predstavlja i novu glazbenu pozornicu na otvorenom – u prostoru kina Billy. 

Vrhunska lirika, puno crnog humora, raspon od rapa preko popa i šansone do rocka, aduti su kojima osvaja Alejuandro Buendija, alter ego TBF-ovca Saše Antića na motovunsko brdo 27. srpnja u najboljoj formi nakon izlaska albuma Škrinja nastalog za vrijeme karantene i punog komentara apsurdnih društvenih tema. Svojim toplim soul glasom Je Veux će dodatno zagrijati ljetnu motovunsku večer 28. srpnja. Pjevačica koja je sjajno otpjevanim i produciranim debitantskim albumom obilježila godinu, donosi dašak soula u kombinaciji s elektronikom, jazzom, discom i funkom uz mnogo neodoljivih plesnih momenata.

“Spa štala” by Mario Kovač je spoj performansa i glazbenog događanja, konceptualni DJ set koji priziva sjećanje na najveće hitove morskih terasa i jadranskih diskoteka, uz turističku animaciju i vesele igre za furešte i domaće – bit će to wellness aerobik, ribarska fešta i piratska noć u jednom. Pocket Palma, čiji se nastup očekuje 30. srpnja, sa svojim synthpopom najbliža zvuku osamdesetih, a često ih uspoređuju i s Denis & Denis.

Za kraj festivala, 31. srpnja, najavljen je bend Porto Morto koji novu eru karijere najavljuju nedavnim izlaskom trećeg albuma koji će motovunska publika imati priliku poslušati među prvima.

Osim za koncerte, covid potvrde bit će potrebne i za dnevne projekcije u zatvorenom, ali ne i za večernje projekcije na otvorenom. U vrijeme festivala bit će omogućeno testiranje u samom Motovunu.

(Izvor: Hina, foto: Facebook)