Najavljena programska završnica EPK Rijeka 2020.

U Rijeci su u utorak najavljena kulturno-umjetnička događanja koja se, pod kapom projekta Europske prijestolnice kulture, planiraju održati tijekom travnja, mjeseca koji predstavlja svojevrsnu programsku završnicu EPK programa. Radi se o preko pedeset događaja kojima će publika moći prisustvovati u kontroliranim uvjetima i uz poštovanje epidemioloških mjera.

Bogat program koji je danas najavljen uključuje predstave, tematske vođene šetnje gradom, otvorenja trajnih instalacija, izložbe, koncerte i slična događanja koja se sva redom planiraju u skladu s epidemiološkim mjerama propisanima od strane Stožera civilne zaštite, a, kako je naglašeno na konferenciji za medije, ukoliko bude dolazilo do zaoštravanja i izmjena mjera, tome će se prilagođavati i planirana događanja.

Podsjetimo, Rijeci i Galwayu su zbog pojave pandemije COVID 19 i nemogućnosti da izvorno planirani program realiziraju u cijelosti tijekom 2020., titule Europskih prijestolnica kulture produljene do kraja travnja 2021. Rijeka je tijekom 2020. održala preko 400 kulturno-umjetničkih programa, pretežito tijekom ljetnih mjeseci, jedan dio programskih aktivnosti održan je u jesen i početkom 2021., a značajan dio aktivnosti planiran je upravo za mjesec travanj 2021.

Raspored programa za mjesec travanj možete preuzeti ovdje.

Izvor: EPK 2020. press

.