Nakon dugih pet mjeseci – povratak u kino dvorane

Iz Ministarstva kulture i medija RH stižu sjajne vijesti – u tijeku su pripreme za otvaranje multipleks kina u Hrvatskoj.

Naime danas su objavljene ”Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u djelatnosti multipleks kina u trgovačkim centrima. Rezultat je to zajedničkog rada Stožera civilne zaštite RH, Ministarstva kulture i medija te kinoprikazivača, a objavom preporuka stekli su se uvjeti za ponovno pokretanje jedne od najteže pogođenih industrija od pojave pandemije uzrokovane koronavirusom. Preporuke između ostalog definiraju fizičku udaljenost među posjetiteljima, evidenciju posjetitelja, prodaju i poništavanje ulaznica, prodaju i posluživanje hrane, čišćenje i dezinfekciju prostora.” Navodi se na službenim stranicama Ministarstva.

Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću Covid-19 u djelatnosti multipleks kina u trgovačkim centrima možete pročitati na službenim stranicama HZJZ, a mi Vam ih donosimo u nastavku. https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Multipleks_10_08.pdf