Nicolas Cage i Pedro Pascal započeli snimanje filma u Dubrovniku

U Dubrovniku trenutno boravi jedan od najpopularnijih glumaca današnjice – Nicolas Cage.
Povod njegovog posjeta Dubrovniku je početak snimanja pustolovne komedije „The Unbearable Weight of Massive Talent”, u kojem uz Pedra Pascala glavnu ulogu tumači Cage.

Pripreme za snimanje filma, kojega režira Tom Gormican (“That Awkward Moment” – “Onaj osjećaj kad”), a producira ga Lionsgate, traju od kolovoza i snimat će se 15 dana. U hrvatski dio projekta je uključeno 412 filmskih djelatnika, od čega je predviđeno 97 hrvatskih državljana, a bit će i oko 300 hrvatskih statista.

Riječ je o jednom od od najzvučnijih projekata ove godine prijavljenih za Program mjera poticaja, koji HAVC provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom financija. U godini koja je zaustavila produkciju u cijelom svijetu, to je deveti projekt koji je za snimanje u Hrvatskoj predao zahtjev za Program mjera poticaja.
Servisna producentska kuća za “The Unbearable Weight of Massive Talent” je Ambasada Studio iz Dubrovnika, producentice Erike Milutin Diller (Embassy Films).

Grad Dubrovnik već je dugi niz godina privlačna destinacija za redatelje i glumce iz cijeloga svijeta. Poznato je kako se u Dubrovniku snimalo nekoliko sezona serije “Igre prijestolja”, te filmovi “Robin Hood” i “Ratovi zvijezda”, a za sam Grad dolazak filmske ekipe je vrlo važan događaj , budući da filmaši pune državnu blagajnu kada Hrvatsku izaberu za svoju filmsku kulisu.

Ovoga je puta grad privukao popularne američke glumce Nicolasa Cagea i Pedra Pascala koji snimaju svoju novi film ”Nepodnošljiva težina masivnog talenta”. Nicolas Cage poznat je po svojim ulogama u filmovima ”Čovjek bez lica”, ”Nacionalno blago”, ”Mandy” i ”Spider – Man: Novi svijet” dok publika Pedra Pascala poznaje po ulozi Oberyna Martella u “Igri prijestolja” te Javiera Peñe u popularnoj seriji “Narcos”

Nicolas Cage će u filmu utjeloviti imaginarnu verziju samog sebe u ulozi glumca i undercover agenta CIA – e koji se pojavljuje na rođendanskoj proslavi koja je povezana s krijumčarima droge. Scenarij i režiju potpisuju Tom Gormican i Kevin Etten a producira ga Lionsgate.

Premijera filma očekuje se u ožujku 2021. godine.

U nastavku donosimo nekoliko fotografija dobro raspoloženih glumaca sa snimanja.

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL