Noć kazališta 2020.

Noć kazališta 2020. održat će se u subotu, 21. studenog, u više od 40 gradova i mjesta diljem Hrvatske te će unatoč pandemiji i ove godine oživjeti čaroliju kazališta.

“Kazališta se ne predaju. I ove godine bit će spremna i, u uvjetima u kojima će se zaštititi zdravlje svih umjetnika i posjetitelja, održati 12. manifestaciju Noć kazališta u RH”, rekla je Banić Naumovski. Unatoč drugačijim uvjetima održavanja posjetitelji i ove godine mogu očekivati koncerte, izložbe, otvorene probe i druženja, uz poštivanje epidemioloških mjera.

“Kao i svake godine, Noć kazališta ponovno će trajati više dana, od 19. studenoga u Grubišnom Polju i Zadru, zaključno s 27. studenim i održavanjem programa na otoku Korčuli”, rekla je Banić Naumovski.

Najveći broj kazališta i ustanova održat će svoj program na samu noć kazališta, 21. studenoga. U 12. Noći kazališta sudjeluju nacionalne kazališne kuće, pa će tako bogat programa prirediti hrvatska narodna kazališta u Splitu, Rijeci, Varaždinu, Osijeku, Šibeniku, Zadru i Istarskom narodnom kazalištu. Na poziv za sudjelovanje odazvala su se i kazališta u manjim mjestima koja su tradicionalni sudionici manifestacije.

Cjelokupan program Noći kazališta 2020. možete pogledati na linku .Za razliku od prethodnih godina, Noć kazališta ove godine uključuje i online program a video prijenos na dan događanja potražite u kategoriji Online događanja.