Nova koncertna sezona u HNK Ivana pl. Zajca od 2. listopada

Nova koncertna sezona u HNK Ivana pl. Zajca počinje 2. listopada koncertom njemačke sopranistice Maide Hundeling uz glazbenu pratnju Riječkog simfonijskog orkestra i ravnanje šefa dirigenta Valentina Egela, a do lipnja 2022. godine na programu će biti sveukupno 10 koncerata, najavili su iz riječkog HNK Ivana pl. Zajca.

“Koncertna sezona nudi deset vrhunskih izvedbi, kako gostovanja tako i novih suradnji. Drago mi je da naše kazalište ostaje otvoreno i slobodno kazalište, kako smo se i dičili prethodnih godina, posebice u 2020. godini, kada je Rijeka bila Europskom prijestolnicom kulture” – rekao je riječi gradonačelnik Marko Filipović.

U suradnji Riječkog opernog zbora i Zbora Hrvatske radiotelevizije, Riječki simfonijski orkestar pod ravnanjem glavnog gostujućeg dirigenta Philippa von Steinaeckera u listopadu će se izvesti Verdijev “Requiem”. Ovim ansamblima pridružit će se Simfonijski orkestar HRT-a te će u siječnju zajedno izvesti Drugu simfoniju Gustava Mahlera, poznatu i pod nazivom “Uskrsnuće”. 

U prosincu je na koncertnom programu u riječkome HNK solistički koncert dugogodišnjeg koncertnog majstora Riječkog simfonijskog orkestra Antona Kyrylova. Uz dirigiranje Egela izvest će djela Beethovena, Brucha i Čajkovskog. Njemački violinist Niklas Liepe će na solističkom koncertu u veljači izvesti skladbe Ljadova, Prokofjeva i Rahmanjinova, a Lauri Porra iz Finske će na solisitčkom koncertu na električnoj bas gitari svirati vlastite skladbe te djela Sibeliusa i Lutoslawskog. Dirigirat će Ville Matvejeff.

Novogodišnji koncert održat će se pod nazivom “1001 noć”. Izvedbom Riječkog simfonijskog orkestra sa standardnim novogodišnjim programom valcera, polki i marševa ravnat će Egel. Riječki orkestar u svibnju priprema koncert s djelima Brahmsa i Haydna.

Velika završnica sezone je solo koncert prvog violončelista Berlinske filharmonije. Pod ravnanjem Egela svirat će djela Mahlera i Elgara, ali i praizvesti vlastito djelo.

(Izvor: Hina, foto: Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)