Nova pjesma riječkog benda Koktelsi humorističan je prikaz situacije u kojoj se nalaze glazbenici

Riječki bend ”Koktelsi” predstavio je novu pjesmu humorističnog naziva ”Kopan kumpire, beren jabuke” koja na urnebesan način prikazuje situaciju u kojoj se trenutno nalaze glazbenici. Naime, pojavom pandemije Covid-19, koncerti i druga događanja redom su otkazana, a dio nacije glazbenicima je poručio da: ”Otiđu kopati krumpire i brati jabuke”!.

Potaknut takvim izjavama, frontmen Koktelsa Nikola Peršić, napisao je i pjesmu o bivšim glazbenicima i sadašnjim poljoprivrednicima.

”U samo godinu dana, uz pomoć mjera stožera, u popularnom eksperimentu s pozornice na njivu – Koktelsi su postali farmeri! Korona nas je izbila iz cipelica gore nego najbolja cura. U početku je krenulo kao prisilni godišnji, ali smo ubrzo morali otkriti sve one talente za koje nismo ni znali da postoje u nama, razglas i instrumente zamjenili smo motikom i traktorom i s pozornica sletili na njive. Moral je još uvijek tu, nada umire zadnja, honorari nisu kao na pozornici, ali smo na čistom zraku i hranimo se ekološki. Posvećujemo ovu pjesmu svim našim kolegama i kolegicama glazbenicima te općenito ljudima iz svijeta show businessa koji prolaze ovaj cirkus na sličan način, neka ovo bude svojevrsna himna svim glazbenim karijerama na čekanju! Zato na noge junačke, ruka na srce i zvučnike NaNajjače!” rekao je Nikola povodom premijere novog singla.

Tekst i glazbu napisao je Nikola Peršić, a za aranžman su se pobrinuli Vedran Đukić i Domagoj Pavletić. Za videospot sniman na farmi u Juršićima zaslužni su Zoran Burazerović i Milan Joca. Članovima benda u snimanju spota pridružili su se i Martina Križanac, Nikola Pavlaković, Manuel Brajan i Mario Marčelja.