Drive In Kultura: Novi doživljaj kino projekcija i koncerata

Projekt Drive In Kultura prvi je put predstavljen javnosti prošlog proljeća, nakon što su odlasci u kina i na koncerte naglo prekinuti pandemijom koronavirusa. Kreativni duo, Sabina Herak Smoković i Marin Leo Janković, osnivači produkcijske kuće SABMARINE, na najbolji su mogući način odgovorili na situaciju ”novog normalnog”. U nemogućnosti organiziranja događaja koji okupljaju veliki broj ljudi na jednom mjestu bez održavanja fizičke distance, nastao je projekt Drive in Kultura.

Što je Drive In Kultura?

”Drive In Kultura je filmski, izvedbeni i glazbeni festival pri kojem se sadržaj konzumira iz udobnosti vlastitog limenog ljubimca. Potresli su nas potresi, pogodila nas je pandemija, ali svjetlo na kraju tunela i dalje svjetli – 2 velika kino platna koja putuju po Hrvatskoj. Neka blinkaju žmigavci, nek se upale svi brisači i neka se s parkirališta ori ”Potrubi za kulturu!” rečeno je na službenoj stranici projekta.

Gdje će se održati i kada?

Drive In Kultura će se ove godine, osim u Zagrebu, održati i u Puli i Osijeku! Stanovnici glavnog grada Hrvatske imaju priliku uživati u ovom projektu od 14. do 16. svibnja na parkiralištu Hale V iza Tehničkog muzeja.

Glazbeni program uključuje elektro pop koncert fantastične Ide Prester i glazbene setove odličnih DJ-eva Jana Kinčla i Pepija Jogarde.

U okviru filmskog programa na velikom platnu, moguće je pogledati film ”U šumi” redateljice Sare Grgurić koji je osvojio Zlatna kolica na ZFF-u, ”Tereza 37” redatelja Danila Šerbedžije, koji je osvojio brojne nagrade na prošlogodišnjem Pula Film Festivalu, te film ”Mare” redateljica Andree Štake, za čiju je ulogu Marija Škaričić nagrađena Srcem Sarajava za najbolju glumicu. Također, na programu se nalazi i nagrađivani portugalski film ”Nevidljivi junak” redateljice Cristele Alves Meira. Program animiranih filmova uključuje hrvatski film nominiran za Oscara, ”Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” umjetnika i redatelja Dalibora Barića te vrhunski animirani film ”Arka” autora Natka Stipaničeva.

Detalji programa koji će se održati u Puli i Osijeku još nisu poznati, ali smo sigurni da će biti jednako odlični!

(Izvor fotografija: Instagram: @westfieldtopanga )