Novi filmovi i serije na Netflixu u listopadu

Novi naslovi na Netflixu u listopadu najavljuju dolazak Halloweena i razdoblje hladnijih večeri uz film ili seriju. Netflix je za ovu jesen pripremio veliki broj novih komedija, trilera, horora ali i dokumentaraca i serijala.

Na listi novih serija našle su se ”Grand Army” i ”The Queen’s Gambit”. Drama ”Grand Army” prati život pet studenta u srednjoj školi u Brooklynu i njihovo suočavanje sa političkim, rasnim i emotivnim pitanjima. Serija ”The Queen’s Gambit” temelji se na noveli Waltera Tevisa iz 1983. godine i smještena je u razdoblje Hladnog rata. Glavni lik je djevojčica Beth Harmon, siroče koje pokušava postati najbolj igrač šaha na svijetu.

Netflix donosi i niz uzbudljivih filmova od kojih su se istaknuli ”The Forty-Year-Old Version”, ”The Trial of the Chicago 7” i ”Rebecca”.

”The Forty-Year-Old Version” priča je o rap pjevačici RadhaMUSPrime koja uporno želi uspijeti prije svoje četrdesete godine. Radha se nalazi na prekretnici između svijeta Hip – Hopa i kazališta u želji da pronađe svoj put.

Film ”The Trial of the Chicago 7” prikazuje istinite detalje grupe Chicago Seven i događaja koji su se zbili 1968. kada su oni organizirali prosvjed protiv Vijetnamskog rata. Zbog protesta su optuženi za pobunu protiv vlasti i izazvali najveći sudski skandal 1960. – tih godina.

Film ”Rebecca” nastao je po poznatom romanu autorice Dame Daphne du Maurirer. Glave likovi utjelovili su glumci Lily James i Armie Hammer. Film prati priču o mladom bračnom paru koji se nakon vjenčanja vraća u rodni kraj gdje supruga otkriva priču o zanimljivoj prvoj ženi svoga muža.

Izvor fotografije: Pixabay.com