Novi naslovi ”Top liste knjiga – prema podacima o prodaji u knjižarama” u studenom

”Top lista knjiga – prema podacima o prodaji u knjižarama” svaki mjesec donosi najnovije rezultate prodaje knjiga u hrvatskim knjižarama. Na linku možete pogledati članak o Top 10 knjiga prema podacima o prodaji u listopadu, a u nastavku vam donosimo nove naslove koji su zauzeli svoje mjesto na listi.

Moderna basna za sve uzraste, knjiga ”Dječak, kristica, lisica i konj”, autora Charliea Mackesya zauzela je drugo mjesto na listi najprodavanijih knjiga. Knjiga pokušava pronaći odgovore na univerzalna pitanja i pružiti utjehu u ovim nesigurnim imenima kroz stotinjak krasnih crteža cijenjenog britanskog ilustratora Mackesya.

”Putujuće kazalište” Zorana Ferića nalazi se na šestom mjestu liste a riječ je o bogatoj i kompleksnoj obiteljskoj priči u kojoj je kroz prošlost autorove obitelji ispričana i povijest dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj i Europi. Obitelj su obilježili ratovi, nacionalna nesigurnost, nemiri ali i tragične ljubavne priče od kojih svaka nosi vlastitu emociju i ljepotu.

Trilerom ”Slagalica” Karin Slaughter potvrdila je vodeće mjesto među autorima trilera i zauzela osmo mjesto na listi. Priča o majci i kćeri kojima je nesretan događaj u shopping centru promijenio do tada mirne i uobičajene živote. Kćer Andrea otkriva drugo lice majke Laure i kreće na putovanje na kojem saznaje da je Laura nekada bila potpuno druga osoba. Taj će događaj zauvijek promijeniti njihove živote.

”Gospodarica jezera” sedmi je nastavak svjetski poznatog serijala ”Saga o vješcu” pisca Andrzeja Sapkowskog. Netflixova serija ”The Witcher” snimljena je prema istoimenom serijalu. Na devetom mjestu liste nalazi se priča o Ciri, dijetetu sudbine, koja biva zatočena u Svijetu vilenjaka. Hoće li preživjeti? Saznajte u novom nastavku popularne sage.

Roman ”Normalni ljudi” Sally Rooney nalazi se na desetom mjestu liste. Na prvi pogled ljubavna priča, na drugi djelo o kompleksnim ljudskim odnosima i zamkama koje je teško izbjeći. Autorica pažiljvo istražuje klasne odnose i mladenačku ljubav, prikazujući ih u različitim nijansama.

(Izvor fotografije: Unsplash.com)