Novi naslovi u izdanju Profil knjige

Nakladnik Profil za ovu jesen najavljuje niz novih naslova među kojima su roman Elene Ferrante “Izgubljena kći”, triler Zakiye Dalile Harris “Ona druga crnkinja” i biografija Winstona Churchilla koju je napisao britanski premijer Boris Johnson te niz naslova za djecu.

Roman “Izgubljena kći” Elene Ferrante, koji Profil objavljuje u prijevodu Ane Badurine, prethodio je “Genijalnoj prijateljici”, a govori o kontradiktornim emocijama koje nas vežu uz našu djecu, o tome što znači biti žena i što znači biti majka. Roman je dobio i svoju filmsku inačicu u režiji Maggie Gyllenhaal, a premijerno je prikazan ovih dana na Venecijanskom filmskom festivalu.

U knjižare stiže i “Hamnet” Maggie O’Farrell, u prijevodu Damira Biličića i Ire Wacha-Biličić. Priča je inspirirana malo poznatom sudbinom Hamneta, sina slavnoga Williama Shakespearea. Kako ističe nakladnik, roman o braku i obitelji koji su poharali tuga i gubitak, vrlo je brzo postao bestseler diljem svijeta, a do sada je osvojio nekoliko uglednih nagrada, među kojima su Women’s Prize i British Book Awards.

Za ljubitelje trilera nakladnik je pripremio knjigu “Ona druga crnkinja” autorice Zakiye Dalile Harris, duhovit, satiričan prikaz izdavaštva i suvremenoga društva u prijevodu Dražena Čulića. Tu su i roman “Tragač” Tane French (prijevod Dražen Čulić), “atmosferična priča o tome kako razlikujemo dobro od lošeg u svijetu gdje jasna podjelnica između ta dva pola ne postoji” te debitantska poetska zbirka glumice i Lili Reinhart “Škola plivanja” u prijevodu Miloša Đurđevića.

Profil najavljuje i tri publicističke knjige – biografiju Winstona Churchilla iz pera britanskog premijera Borisa Johnsona “Winston Churchill, Kako je jedan čovjek stvarao povijest” (prijevod Katje Mihovilović), novu knjigu svjetske ekonomske zvijezde Thomasa Pikettyja “Napokon socijalizam!” (prijevod Vladimira Mirković-Blažević i Mirjana Brabec) te knjigu Adama Granta “Razmisli još jednom” (prijevod Iva Karabaić).

Od knjiga za djecu u knjižarama će se uskoro naći i roman za tinejdžere “Iva, do mjeseca i natrag” Romana Simića te četvrti nastavak knjige o odlučnoj i dobronamjernoj žirafi Suli Maje Šimleše i Svena Nemeta “Suli u avanturi, lovci na snove” i “Brojalica” Julije Donaldson u prijevodu Ozrena Doležala.

Tu su i knjiga “Animalium” Jenny Broom (prijevod Dine Morić Bošnjak), “Igre mozgalice” skupine autora (prijevod s engleskoga Andreje Pongrac) te “Mitovi, čudovišta i kaos u staroj Grčkoj” Jamesa Daviesa (prijevod Karla Horvatina”.

(Izvor: Hina, foto: Facebook)