Noviteti nakladnika Znanje za ljetno čitanje

Nakladnička kuća Znanje pripremila je niz novih naslova za ljetno čitanje, među kojima je i knjiga “Kako smo sje*ali sve što smo mogli”, zabavna i originalna oda ljudskoj gluposti iz pera novinara i humorista Toma Phillipsa. Kako se ističe u najavi, knjiga “Ljudi: Kako smo sje*ali sve što smo mogli” vratolomno je putovanje kroz najveće promašaje u ljudskoj povijesti, od pada našeg najranijeg pretka sa stabla pa sve do najspektakularnijih promašaja našeg doba.

U izdanju Znanja objavljen je i roman “Ožiljci prošlosti”, novi uradak prekaljenog majstora nordijskog trilera Jussija Adlera-Olsena i sedmi roman iz uzbudljivog serijala o Sektoru Q – odjelu za neriješene slučajeve. Ovaj vrhunski satkan misterij pun je napetosti i crnog humora čime će oduševiti i  najzahtjevnije čitatelje. Prijevod donosi Marina Kopjar.

Za ljubitelje talijanskog noira, tu je “Metropolis” talijanskog autora Flavija Sorige. Krimić je to u kojem se ubojstvo ljepotice iz ugledne obitelji dešava kraljem ljeta u Caligariju, sardinskoj prijestolnici i gradu u stalnoj mijeni, punom živopisnih likova i dubokih proturječnosti.

Otmica ugledne znanstvenice iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, dvije strašne detonacije i jezovita urota koja bi mogla odnijeti tisuće nedužnih života premisa je romana “Posljednja udovica”, eksplozivne avanture pune živopisnih likova i stalno rastuće napetosti iz pera jedne od najtalentiranijih spisateljica trilera današnjice Karin Slaughter.

Za one koji više vole romane o odrastanju i obitelji, prvoj ljubavi i prijateljstvu, David Nicholls donosi “Slatki rastanak”, nezaboravnu priču o radosti i boli prve ljubavi. Napisan u jedinstvenom stilu, ovaj je roman jedan od onih u kojima već na prvim stranicama zavolite glavnog junaka i glasno navijate da savlada sve zapreke koje mu život nepravedno stavlja na put.

Za ljubitelje suvremene ženske fikcije, iz pera Sare Haywood u izdanju Znanja objavljen je “Kaktus”, duhovit, šarmantan i neobičan roman o pomalo čudnoj ženi čiji osamljen, ali sređen život odjednom postaje neuredan i pun ljubavi.

Za ljubitelje književnih klasika tu je “olfaktivni” triler o zločinačkom geniju, “Parfem – Povijest jednog ubojice”, remek-djelo Patricka Süskinda. Ova jeziva priča koja hipnotizira od prve do posljednje stranice i nikoga ne ostavlja ravnodušnim prevedena je na 49 jezika i prodana u milijunskim nakladama, a na našem tržištu sada je dostupna u novom ruhu, s očaravajućom naslovnicom koja oduzima dah.

(Izvor: Hina,