Novogodišnji doček uz Dinu Merlina

Dino Merlin, BH Telecom i Samsung pripremili su jedinstven novogodišnji show za gledatelje iz cijelog svijeta u kojem će premijerno biti predstavljene dvije nove pjesme s predstojećeg, dvanaestog albuma poznatog pjevača.

Prvi virtualni koncert Dine Merlina, koji će biti emitiran na Moja TV u četvrtak 31. prosinca u 21.00 sati, na najzabavniji će način uvesti gledatelje u novu 2021. godinu. Novogodišnji show ekskluzivno će se emitirati na servisu Moj Film i bit će besplatan za sve korisnike usluga Moja TV i Moja webTV. Za one koji nisu korisnici Moja TV i korisnike izvan zemlje, koncert će biti dostupan i putem pay-per-view usluge na linku, a virtualne ulaznice već su dostupne.

Novogodišnji koncert na Moja TV je nešto novo i drugačije – show za novo vrijeme koji će u novogodišnjoj noći zbližiti i povezati publiku sa svih meridijana. Dugo radim na ovom projektu sa velikim timom kako bismo publici predstavili pjesme koje će u virtualni svijet donijeti energiju koncertnog nastupa iz nekadašnjeg normalnog. Umjesto sa distance u velikim dvoranama i na trgovima, gledaoci će moći izbliza pratiti virtualni koncert bez publike za publiku. Jedva čekam da pokažemo sve što smo pripremili!“, dodao je Dino.

Samo za ovu priliku okupljen je tim sa više od 100 profesionalaca iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Gledatelje, osim svevremenskih hitova Dine Merlina i premijere dvije nove pjesme, očekuje impozantna scenografija, video animacije posebno kreirane za ovu priliku kao i koreografije u izvedbi plesne grupe iz video spota Mi.

Poslije koncerta, na servisu Moj Film će se emitirati i autobiografski film Dine Merlina Sredinom s početkom u 22:00 sata.

Dino Merlin je prethodnih godina za publiku širom regije priređivao spektakularne dočeke novih godina. Počelo je sa Sarajevom kada je na Trgu Bosne i Hercegovine 100.000 ljudi dočekalo novu 2017. godinu, nastavilo se narednih godina na Stradunu u Dubrovniku i Budvi, a ova godina dočekana je velikim koncertom na glavnom trgu u Skopju.

(Izvor: Croatia Records)