Objavljen natječaj ElectroCRO

Hrvatsko društvo skladatelja objavilo je Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe koji će se financirati iz Fonda sredstava prikupljenih od naknada za privremeno reproduciranje autorskih glazbenih djela od strane DJ – eva. Hrvatsko društvo skladatelja na taj način želi poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo u područjima klupske elektroničke glazbe te stimulirati kvalitetu i izvrsnost.

Sufinancirati će se postojeći umjetnički festivali, događanja, projekti i natjecanja koji u Hrvatskoj i/ili inozemstvu promoviraju glazbu hrvatskih skladatelja te novi projekti i natjecanja koja rezultiraju dodjelom nagrada i/ili inozemstvu i/ili objavom novih skladbi hrvatskih skladatelja klupske elektroničke glazbe. Osim toga, potpore će biti dodijeljene autorima/glazbenicima/DJ – evima koji sudjeluju na manifestacija u Hrvatskoj i/ili inozemstvu, ukoliko se njihov repertoar za tu prigodu u značajnoj mjeri sastoji od klupske elektroničke glazbe hrvatskih skladatelja čija su djela prijavljena pri HDS ZAMP – u.

Na natječaj se mogu prijaviti pojedinci koji su članovi HDS – a i/ili DJ – i s važećom licencom registriranom pri HDS ZAMP – u te manifestacije, događanja i projekti čiji je barem jedan direktor/umjetnički ravnatelj/odgovorna osoba član HDS – a ili DJ s važećom licencom registriranom pri HDS ZAMP – u.

Natječaj je otvoren do 07. prosinca a cjelokupan tekst možete pogledati na linku.

Izvor fotografije: Unsplash.com