Objavljen Poziv za predlaganje koncertnih programa ”Jer svirati se mora”

Hrvatska glazbena unija, temeljem sporazuma s Ministarstvom kulture i medija, objavila je Poziv za predlaganje koncertnih programa u okviru projekta “Jer svirati se mora”, kojim će se poticati koncertni programi hrvatskih glazbenika izvođača. Financijska potpora u obliku bespovratnih sredstava namijenjena je za pomoć pri organizaciji koncerata tijekom pandemije, a sredstva za navedeni projekt Hrvatskoj glazbenoj uniji u ukupnom iznosu od 5 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo kulture i medija.

Pravo podnošenja prijava na Poziv imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi kojima osnivač nije tijelo javne vlasti, pravne i fizičke osobe koje obavljaju izvođačku ili drugu, s izvođačkim aktivnostima povezanu, djelatnost u kulturi, pravne i fizičke osobe koje raspolažu koncertnim prostorima.

Prijave se podnose od 17. studenoga do 22. prosinca 2020. za glazbene programe koji će se održati u razdoblju od studenoga 2020. do lipnja 2021. godine a cjelokupan poziv dostupan je na linku.

(Izvor: Hina, Unsplash.com)