Objavljen roman ”Grad djevojaka” Elizabeth Gilbert, autorice bestselera ”Jedi, moli, voli”

Roman ”Grad djevojaka” Elizabeth Gilbert objavljen je na hrvatskom jeziku u izdanju V.B.Z.-a. Autorica svjetskih bestselera ”Jedi, moli, voli” i ”Signatura svih stvari” vraća se u glamoruzni kazališni svijet New Yorka četrdeset i pedesetih godina prošlog stoljeća koji pršti glamurom, avanturama i aferama.

Elizabeth Gilbert (1969.) američka je spisateljica i novinarka za Spin, GQ i New York Time Magazine. Svjetsku slavu stekla je objavljivanjem memoara “Jedi, moli, voli” (2006.), koji su prodani u više od dvanaest milijuna primjeraka i prevedeni na više od 30 jezika, te je prema knjizi snimljen i istoimeni film. Nekoliko godina kasnije objavljuje roman “Signatura svih stvari” koji je također postigao velik uspjeh, a 2015. objavljuje bestseler “Velika magija”, nastao na osnovi govora s TED-ove konferenciji o životu ispunjenom svrhom i kreativnošću koji su pogledali milijuni ljudi.

Roman “Grad djevojaka” objavljen je 2019. godine i odmah po objavljivanju uvršten je na listu najprodavanijih naslova New York Timesa. Kako se ističe u najavi, “Grad djevojaka” odlično je ispripovijedana priča s fascinantnim i inspirativnim ženskim likovima. Godina je 1940. i devetnaestogodišnju Vivian Morris upravo su izbacili s elitnog ženskog koledža Vassar. Roditelji je šalju u New York teti Peg koja vodi maleno kazalište na Manhattanu. Vivian u kazalištu otkriva boemski način života i biva očarana šarolikim, nesputanim i nekonvencionalnim svijetom. Ona i druge kazalište plesačice postaju nerazdvojne prijateljice i osvajaju grad. No kad Vivian učini pogrešku koja će izazvati veliki skandal, njezin život potpuno će se preokrenuti..

(Izvor: Hina, Unsplash.com)