Objavljene nominacije za 28. Porin

Na YouTube kanalu Porin voditeljica Tamara Loos predstavila je izvođače nominirane za prestižnu glazbenu nagradu Porin. ”Ukupno 1784 prijave, od toga čak 214 prijavljenih albuma, 299 glazbi za Pjesmu godine, a 75 prijava za kategoriju Novi izvođač. Imali smo puno posla i ove godine.” rekla je Ivana Martinac, Glavna tajnica nagrade Porin uoči nominacija. Prema glasovima struke najviše nominacija, njih čak pet, osvojili su grupa Pavel s albumom ”Ennui” i gitaristički trio Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić s albumom ”90F3”. Četiri nominacije osvojili su grupa Elemental s pjesmom ”Hej, sanjalice” i albumom ”Ilica” te Matija Dedić s albumom ”Tajna vještina – glazba Zlatana Stipišića Gibonnija”.

U kategoriji Album godine nominirani su Prljavo kazalište s albumom ”30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb”, Rundek & Ekipa s albumom ”Brisani prostor”, Pavel s albumo ”Ennui”, Je Veux s albumom ”I glow” te Matija Dedić s albumom ”Tajna vještina – glazba Zlatana Stipišića Gibonnija”.

Za Pjesmu godine nominirane su pjesme ”Hej, sanjalice” grupe Elemental, ”Mali krug velikih ljudi” u izvedbi Massima, pjesma ”Ne daj na nas” u izvedbi grupe Pavel i Tedija Spalata, pjesma ”Puna memorija” pjevačice Vanne te ”’Rođen za suze” koju izvode Goran Bare & Majke.

Za Najbolju žensku vokalnu izvedbu nominirane su Daria Hodnik za skladbu ”Srce od stakla”, Je Veux za pjesmu ”Dance to forget” i Vanna za pjesmu ”Puna memorija”.

U kategoriji Najbolja muška vokalna izvedba nominirani su Damir Urban za skladbu ”Nitko osim nas”, Marko Tolja za skladbu ”O tebi ovisan” te Massimo za hit ”Mali krug velikih ljudi”.

Koji su sve izvođači nominirani u tridesetšest kategorija za nagradu Porin pogledajte na linku.

(Izvor fotografije: Croatia Records)