Objavljene nominacije za prestižnu nagradu Emmy

Ovogodišnja dodjela nagrada Emmy, koja se smatra televizijskim Oscarom, održat će se 19. rujna u Los Angelesu. Nedavno objavljene nominacije podijelile su publiku, a mi u nastavku izdvajamo nekoliko naših favorita za koje navijamo!

”The Crown”

Popularna serija o kraljevskoj obitelji osvojila je srca gledatelja te je nominirana za čak dvadesetičetiri nagrada, uključujući one za najbolje glumce. ”The Crown” je jedna od Netflixovih uspješnica koja prati život kraljice Elizabete II. i donosi novi pogled na unutarnje odnose kraljevske obitelji i političku situaciju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Četvrta sezona koja je imala premijeru u studenom 2020. godine, u središte stavlja princezu Dianu i princa Charlesa.

”Mandalorian”

Serija ”Mandalorian”, koja predstavlja svojevrsni Disneyev nastavak ”Ratova zvijezda”, također je nominirana u dvadesetičetiri kategorije. Lovac na glave Mando dobiva zadatak hvatanja djeteta koji pripada istoj vrsti kao i slavni Jedi učitelj Joda. Mando će odlučiti spasiti dijete od svojeg klijenta i postati odmetnik.

”Bridgerton”

Serija ”Bridgerton” temelji se na istoimenoj knjizi spisateljice Julie Quinn, a toliko je oduševila gledatelje diljem svijeta da je u veljači 2021. godine srušila sve rekorde gledanosti na Netflixu! Radnja prve sezone smještena je u London davne 1813. godine kada djevojke i muškarci iz bogatih obitelji trebaju pronaći idealne partnere. Daphne Bridgeton, najstarija kći moćne obitelji Bridgerton, kao i druge djevojke iz visokog društva, u potrazi je za savršenim mužem. No, kada upozna šarmantnog vojvodu od Hastingsa, njezin će se svijet i potraga potpuno promijeniti. Prepuna zapleta, ljubavnih drama, očaravajućih kostima i zabava, serija je to koja će vas zasigurno oduševiti.

”The Queen’s Gambit”

Priča o napuštenoj djevojčici koja živi u sirotištu i pokušava postati najbolja igračica šaha na svijetu mjesecima se nalazila na listi top najgledanijih serija na Netflixu te je osvojila brojne prestižne nagrade. Serija se temelji na noveli Waltera Tevisa iz 1983. godine i smještena je u razdoblje Hladnog rata, a glavna glumica Anya Taylor-Joy za svoju je glumu dobila same pohvale od publike i kritike.

”Ted Lasso”

Urnebesna komedija u kojoj Amerikanac preuzima vodstvo nad engleskim nogometnim timom nominirana je za najbolju komediju. Radnja serija prati trenera američkog nogometa koji se pokušava snaći u novom životu u Engleskoj.

(Izvor fotografije: YouTube screenshot)