Objavljene nominacije za prestižnu nagradu ”Večernjakova ruža”

”Večernjakova ruža” prestižna je medijska nagrada koja se u Hrvatskoj dodjeljuje od 1994. godine u sedam kategorija. Prethodna godina bila je drugačija od prethodnih te je utjecala na medije, glazbenike i glumce koji su se morali prilagoditi novim pravilima i situacijama. Žiri u čijem su sastavu televizijske legende Miroslav Lilić i Ksenija Urličić, glazbenik Ivica Propadalo, producent Nikša Bratoš, doajen radijskog novinarstva Vojo Šiljak, redatelj Dalibor Matanić te urednici i kolumnisti Večernjeg lista: Bojana Radović, Goran Gerovac, Anamarija Kronast, Maja Car i Ivana Carević na čelu s Mirjanom Žižić, pomoćnicom glavnog urednika Večernjeg lista i voditeljicom projekta Večernjakova ruža, pažljivo su odabrali kandidate koji su se uspješno prilagodili situaciji i nadvladali izazovnu 2020. godinu.

U kategoriji ”TV osoba godine” nominirani su Mislav Bago (Nova Tv), Zrinka Grancarić (HTV), Hrvoje Krešić (N1), Joško Lokas (HTV), Mojmira Pastorčić (RTL).

Za ”TV emisiju godine” natječju se ”A Porina dobiva” (HTV), ”Dnevnik Nove Tv” (Nova Tv), ”Nestali” (HTV), ”RTL Direkt” (RTL) i ”Škola na trećem” (HTV).

U kategoriji ”Radijska osoba godine” nominirani su Renata Belc Krog (Radio 101), Gina Victorija Damjanović (Narodni), Ivana Radaljac Krušlin (Radio Sljeme), Mirjana Radulović (Radio Pula) i Siniša Švec (Yammat FM).

Kandidati ”Radijske emisije godine” su ”Andromeda” (HR2), ”Dobra vibra Laganinija” (Laganini FM), ”Glazbeni kurikulum” (Yammat FM), ”Homo sapiens” (HR2) i ”Povijest četvrtkom” (HR1).

Za ”Glumačko ostvarenje godine” natječju se Lana Barić (”Tereza 37”), Goran Bogdan (”Otac”), Daria Lorenci-Flatz (”Mater”), Rade Šerbedžija (”Ribarenje i ribarsko prigovaranje”) i Goran Navojec (”Nestali”).

U kategoriji ”Glazbenik godine” nalaze se Alejuandro Buendija (Saša Antić), Massimo, Darko Rundek & Ekipa, Damir Urban i Vanna.

Za ”Novo lice godine” natječu se Vinko Ćemeraš, Nikolina Ćosić, Maja Ćustić i Edin Mehmedović, Fabijan Pavao Medvešek i Nika Turković. 

(Izvor: Croatia Records, Večernji.hr, Pixsell)