Objavljeni rezultati ”Music Moves Europe: Boosting European music diversity and talent”

Europska komisija od 2018. godine provodi program ”Music Moves Europe: Boosting European music diversity and talent” sa ciljem provođenja istraživanja i sufinanciranja projekata koji su usmjereni potpori glazbenom sektoru u novom financijskom razdoblju Programa Kreativna Europa od 2021. godine.

Cilj poziva ”Cooperation of Small Music Venues” bio je podržati inovativne i održive projekte suradnje između klubova i tijela javne uprave kako bi se podizali kapaciteti klubova za koje se pokazalo da imaju pozitivan učinak na kulturu, društvo i gospodarstvo. U toj kategoriji potporu je kao dio konzorcija dobilo Udruženje za razvoj kulture ”URK” što predstavlja veliki uspjeh za hrvatsku kulturu.

Poziv ”Co-creation and Co-production” za cilj je imao podržati projekte zajedničkog stvaralaštva glazbenika koji istovremeno razvijaju strategije distribucije i promocije glazbenih djela. Cilj poziva ”Professionalization and Training” bio je podržati projekte koji su namijenjeni razvoju mladih glazbenika i stručnjaka u području glazbe po pitanju razvoja njihovih poslovnih vještina, kako bi se osigurao razvoj kulturnog i glazbenog sektora. ”Music Education and Learning” poziv je koji je bio usmjeren inovativnim projektima koji povezuju glazbu i obrazovanje i potiču njihovu suradnju.

Rezultate i više informacija potražite na službenoj stranici Deskultura.hr.

(Izvor: Deskkultura.hr, Unsplash.com)