Objavljeni rezultati natječaja ”Jer svirati se mora”

Hrvatska glazbena unija objavila je rezultate natječaja u okviru projekta ”Jer svirati se mora” kojm se osigurava pomoć pri organizaciji koncerata za vrijeme trajanja pandemije. Ministarstvo kulture i medija osiguralo je iznos od 5,2 milijuna kuna za 92 prihvaćena koncerta. Pravo podnošenja prijave imali su samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi kojima osnivač nije tijelo javne vlasti, pravne i fizičke osobe koje obavljaju izvođačku ili drugu, s izvođačkim aktivnostima povezanu, djelatnost u kulturi, pravne i fizičke osobe koje raspolažu koncertnim prostorima.

Prema rezultatima koje je objavio HGU, najveći iznos od 300 tisuća kuna dodijeljen je za pet koncerata – koncert Parnog valjka u Areni Zagreb u svibnju 2021. te četiri koncerta u pulskoj Areni u svibnju i lipnju koje će održati Prljavo kazalište, Tony Cetinski, Gibonni i Petar Grašo.

Iznos od 150 tisuća kuna dodijeljen je za organizaciju koncerta Marka Perkovića Thompsona u Spaladium Areni u veljači, a po 125 tisuća kuna za koncerte Prljavog kazališta u Zadru na Trgu pet bunara, Gibonnija u Osijeku te Petra Graše u Zadru.

Iznosom od 100 tisuća kuna sufinancirat će se organizacija po triju koncerta na turnejama Hladnog piva, Darka Rundeka & Ekipe, Gorana Bare & Majki, Psihomodo popa i Josipe Lisac, a isti je iznos dodijeljen i za tri koncerta u programu “Jer svirati se mora” Jarun Open Air.

Potpora od 100 tisuća kuna dodijeljena je i za organizaciju dvaju koncerata Tomislava Bralića i klape Intrade, Leta 3, Urban&4&Gelo&Gudača i 4 tenora te dva koncerta u sklopu projekta “Jer svirati se mora” Varaždin (Massimo i 4 tenora).

(Izvor: Hina, Unsplash.com)