Odgođen 12. Zagreb Jazz Festival

Zbog aktualne epidemiološke situacije vezano uz pandemiju koronavirusa u zemlji, odgođen je 12. Zagreb Jazz Festival. Taj se Festival trebao održati u zagrebačkom Kinu SC od 24. do 26. studenog.

Novi termin objavit će se naknadno, odnosno u trenutku kada će biti moguće organiziranje koncerata s manje rizika za zdravlje publike i izvođača, poručuje organizator Zagreb Jazz Festivala, a svi kupci ulaznica  za odgođene koncerte, iste će moći vratiti, Vše o detaljima vezano za povrat ulaznica pročitajte od ponedjeljka na web stranicama prodajnog servisa www.eventim.hr.

Sa svojim sastavima na ovogodišnjem Jazz Festivalu trebali su nastupiti Dan Tepfer, istaknuti njujorški pijanist i skladatelj, potom još jedan jazzist iz New Yorka, saksofonist i skladatelj Seamus Blake, kojeg se uvrštava među najbolje izvođače suvremenog jazza te Antonio Farao, jedan od najcjenjenijih pijanista na međunarodnoj sceni koji je u proteklih 30 godina surađivao s najvećim jazz glazbenicima.

U proteklih 15 godina održano je više od 120 koncerata i nekoliko različitih jazz programa., a nastuplii su dosad brojni poznati jazz glazbenici ali i mlade snage poput Ornette Coleman, Sonny Rollins, Wayne Shorter, Ron Carter, Chick Corea, Dee Dee Bridgewater, Anat Cohen, Casandra Wilson, Esperanza Spalding, Dianne Reeves i drugi. (Hina)

Photo: freepeek